Legătura surprinzătoare dintre depresie si rețelele de socializare

retelele-de-socializa-cauzeaza-depresie

  Ai o dispoziţie posomorâtă, tristă, de multe ori fără motiv, nu poți dormi bine,ai insomnii și zilnic ești încercat de sentimente de vinovăție și neputință?  Rețelele de socializare pot fi una din cauzele depresiei și anxietății.retelele-de-socializa-cauzeaza-depresie

  Un nou studiu vorbește despre cum ne influențează rețelele sociale sănătatea. Efectele negative ale Facebook, Instagram, Tumblr pot duce la stări de anxietate, chiar depresie.

  Acest studiu a fost realizat la Universitatea de Medicină din Pittsburg, iar subiecte asemănătoare au fost investigate şi în alte studii anterioare, care au scos la suprafaţă efectele negative care pot apărea în cazul folosirii repetate şi zilnice a site-urilor de socializare.

  Cercetătorii care au luat parte la studiu în 2015, au concluzionat că social media poate cauza anxietate şi depresie. Aceste deficiențe pot duce la o calitate slabă a somnului și la intensificarea unei probleme de ordin psihic, mental sau sentimental. În plus pot intensifică anumite frustrări.

  Ei au descoperit că, în medie, participanții la studiu au folosit site-urile social media timp de 61 de minute pe zi și și-au vizitat conturile de peste 30 de ori pe săptămână. Dintre participanți, mai mult de un sfert au avut un indicator "ridicat" de depresie și au existat asocieri semnificative între utilizarea social media și depresie. Cu alte cuvinte, cercetatorii au descoperit că participanții care au stat pe siteurile de socializare cel mai frecvent,  au avut de 2,7 ori mai mare probabilitatea de depresie, în comparație cu cei care au verificat mai rar site-urile de socializare. 

  Un medic neurolog de la  Universitatea Oxfor completează acest studiu și subliniază că expunerea îndelungată la site-urile de acest gen poate provoca afecțiuni ale creierului și chiar o stagnare din punct de vedere al dezvoltării neurologice. De asemnea, se pare că și  jocurile pe calculator pot avea același efect asupra creierului.

 Cercetătorul a vrut să sublinieze că aceste probleme pot apărea și la copii cu autism, care se simt confortabil pe retelele de socializare iar în viața reală au probleme de comunicare.

  Prin urmare, dragii mei, cumpătarea este o alegere bună, chiar și când stăm pe rețelele de socilizare!

Cu drag, laugh

Andreea!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.