Povestea arhitecturii pantofului perfect – Smiling Shoes

Mă bucur să vă prezint un nou proiect din cadrul secțiunii MADE IN RO de această dată alături de Luiza Naduh, fondatoarea Smiling Shoes un brand de care, cu siguranță, ați auzit. 

Pe Luiza o știam încă de pe bănci liceului, nu eram prietene însă am copilărit amândoua în Târgoviște și cum este un oraș mic, aproape toată lumea se cunoaște cu toată lumea. 

Am apreciat-o pentru curajul de a fi antreprenor din momentul în care am știut că a investit timp, idei și foarte multă muncă în acest proiect. Încă de pe atunci se anunța a fi o afacere de succes și sunt foarte bucuroasă să vă prezint povestea Smiling Shoes.

Eleganța, stilul și finisajele pantofilor sunt aparte, nu ai cum să nu te simți privită când porți o pereche de pantofi Similing Shoes.  Întregul concept este deosebit și abia aștept să văd noua colecție ce va fi disponibilă atât în show-room-ul Smiling Shoes cât și în magazinul lor online.

Din punctul meu de vedere accesoriile sunt esențiale atunci când vrei să obții outfit-ul perfect, iar pantofii îl întregesc perfect. Pantofii Smiling Shoes te ajută să fii elegantă, feminină, deosebită..să ieși din anonimat.

Pentru acest shooting am ales o locație ce se potrivește perfect cu stilul Smiling Shoes, un hotel din inima Bucureștiului ce se ridică la cele mai înalte standarde oferind servicii și facilități exclusiviste. Sheraton Bucharest Hotel – elegant, modern, cu un design de interior deosebit și finisaje excelente a fost gazda noastră și țin să le multumesc pe această cale. 

Vă invit să citiți povestea Smiling Shoes, puțină inspirație și motivație nu strică niciodată. 

 

INTERVIU LUIZA NADUH – SMILING SHOES

Cum a început povestea Smiling Shoes? De ce antreprenor în această industrie?

 

     Deși nu ne dăm seama, cred că drumul nostru în viață începe încă de la primii pași. Cred că nu învățăm de la părinți ceea ce ne spun, ci ceea ce ne transmit inconstient. Una dintre cele mai importante lecții care ni s-a predat noua (mie și sorei mele) încă de mici, a fost cea despre curaj, curajul de a face ceea ce ne place.

      De mică am știut că îmi place să desenez. Am terminat un liceu cu profil teoretic și am urmat cursurile facultății de arhitectură. De când eram mica îmi doream să schimb lumea, să fac lucrurile din jur mai frumoase. Așa că mi-am imaginat că atunci când o să devin arhitect, o sa încep prin a schimba puțin aspectul orașului în care trăiesc. Eram mica…și naivă. Lucram în domeniu, însă cumva nu mă regăseam în totalitate în ceea ce faceam.

2007 a fost însă anul schimbării. 2007 a fost anul în care, împreună cu tata și cu sora mea am decis să lucrăm la “arhitectura pantofului perfect”. Aveam 22 și respectiv 26 de ani cand am decis sa ne implicam în afacerea tatălui, care avea un mic atelier de productțe în Targoviste, unde realiza încălțăminte de bărbați încă din 1994. Smiling Shoes este printre primele business-uri cu un concept made-to-order din Romania și a avut la bază ideea de a evita uniformele și de a stimula creativitatea fiecarei femei. Primul pas a fost să schimbăm linia de producție din cea pentru barbați, într-una în totalitate adresată femeilor. Cred că nu poti vinde un produs daca nu il poți testa înainte, dacă nu e în primul rând pentru tine și apoi pentru ceilalți. Am creat produse care să vorbească de la sine, în care atenția pentru detalii era pe primul loc, iar beneficiul financiar pe loc secundar. Dacă nu suntem noi multumite de produs, nu au cum să fie nici clientele. Cred că asta a fost practic atuul brandului Smiling Shoes și ceea ce l-a făcut să se remarce pe piață și să fie unul dintre cele mai cunoscute branduri naționale.

Așa a luat naștere Smiling Shoes. De atunci și până acum sunt 10 ani…10 ani în care am muncit uneori până la epuizare pentru a ne îndeplini visul. Nu știam nimic despre pantofi, nici despre business, însă știam cum vrem să arate pantofii visați, știam că suntem ambițioase și perfecționiste. Iar tata a mers pe mâna noastră.

 De ce antreprenor în această industrie? pentru că iubim pantofii, pentru că suntem consumatoare de fashion și pentru că eu cred ca acest drum ne-a ales încă din copilarie.

Care sunt sursele tale de inspirație?

Viata de zi cu zi. Pentru că fiecare zi este o poveste. Trebuie doar să fim atenți la detalii.

 

Cât de importantă este alegerea pantofilor în obținerea ținutei ideale?

Consider ca pantofii au depășit demult funcționalitatea lor, aceștia te pot scoate din anonimat, iți pot confirma stilul, devin un manifest al personalității tale, fiind compatibili cu starea ta sufletească de moment. Așa cum spunea Anna Dello Russo, “Accessories are like vitamins to fashion!”  

Tocmai de aceea Smiling Shoes se adresează femeilor dornice să exploreze, femeilor sofisticate care au curajul să iasă din tiparele impuse de mass market și fast fashion, femeilor care apreciază fashion-ul însă au un stil personal și o identitate bine definită..

Eu sunt adepta stilului smart-casual, a culorilor neutre, liniilor simple și tinutelor lejere, însă mizez întotdeauna pe accesorii .

 

Care a fost cel mai greu moment din experiența ta de antreprenor?

Suntem în permanență cercetare și reinventare atat dpdv al produsului Smiling Shoes cat și dpdv al shopului online. Decizia cea mai importantă și implicit dificilă a fost schimbarea liniei de producție și importul tuturor materiilor prime din Italia – de la calapoade, tocuri, tălpi, piele, totul este achizitionat de la cei mai renumiti furnizori în domeniu.

 

Când vom găsi noua colecție (SS 2018) în showroom și în magazinul online Smiling Shoes?

Ne-ai prins chiar în plină desfășurare de forțe pentru lansarea noii colecții. Începând cu această săptămână vor apărea pe site și în showroom primele modele din noua colecție.

 

Ce sfat le dai tinerilor antreprenori ce visează la o afacere în acest domeniu?

Fără doar și poate, să își urmeze visul! Este o piață concurențială, însă dacă îți vezi de drum este loc pentru toată lumea. În antreprenoriat lucrurile nu sunt ușoare, dar cu perseverență și entuziasm reusești. Cred că atunci când investești suflet în ceea ce faci, când nu urmărești să te îmbogățești material ci spiritual, este imposibil să nu-ți iasă.

 

5 Întrebări scurte și la obiect

 

Parfumul preferat?

Miller et Bertaux – parfum trouvé

Ce produs nu trebuie să lipsească din geanta ta?

Rujul

Pantofi eleganți sau sport?

Both 

Designer internațional preferat?

Yves Saint Laurent

Cuvantul ce te definește cel mai bine?

Ambițioasă

 

SIMPLITATE SI ELEGANTA – 2 IN 1

Sandalele le puteti gasi in magazinul online Smiling Shoes – CHARLIZE SANDALE SD30L

Preferatele mele

Realizate in fabrica Smiling Shoes cu multa dragoste pentru a completa tinuta ta perfecta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *