Ce ar trebui sa mananci pentru a preveni accidentul vascular cerebral

accidentul vascular cerebral

   Acccidentul vascular cerebral este una din cele mai des întâlnite cauze de deces în toată lumea, iar ceea ce este mai îngrijorător este că 25% dintre cazuri apar la persoanele sub 64 de ani. În România, accidentul vascular cerebral este prima cauză de mortalitate.

  Ultimele cercetări ne oferă dovezi suplimentare cu privire la efectul benefic al consumului de fructe, de data acesta fiind vorba de riscul de accident vascular cerebral. Acest studiu a fost publicat în New England Journala of Medicine de către Dr. Huaidong Du, profesor la Universitatea Oxford din Marea Britanie.

  În mod obișnuit, se recomandă ca fiecare dintre noi să efectueaze 30 de minute de mișcare îacccidentul vascular cerebraln fiecare zi și să consume cel puțin un fruct zilnic, indiferent de culoarea sau țara de origine a acestuia, cu condiția ca acesta să fie cât mai proaspăt, natural posibil.

  Managerii acestui studiu subliniază că, pe lângă beneficiile deja bine cunoscute ale fructelor, s-a demonstrat că aportul zilnic de fructe ar putea reduce riscurile de accident vascular cerebral si infarct miocardic.

100 g de fructe pe zi reduce riscul de deces cardiovascular cu 30%

  Studiul a curpins 523.892 de adulți cu vârsta cuprinsă între 30 și 79 de ani,  din regiuni urbane și rurale, care nu au avut antecedente de boli cardiovasculare sau de utilizare a medicamentelor anti-hipertensive.

  Participanții la studiu au fost obligați să transmită nivelul de fructe consumat zilnic, atat cantitate, cât și numele alimentului. Starea lor de sănătate a fost urmărită timp de 7 ani, fiind înregistrate internările în spital și decesele.

  Rezultatele au fost oarecum așteptate:  persoanele care au consumat zilnic fructe au avut o tensiune arterială în limite normale, precum și un risc mai scăzut pentru infarct miocardic și accident vascular cerebral.

  Cei care au condus studiu mai spun că este dificil să măsoare cu exactitate efectul de protecție a fructelor în problemele cardiovasculare iar dacă s-ar respecta minimul de consum zilnic de fructe, asta ar putea salva zeci de mii de vieți, în întreaga lume. Dr. Du mai adaugă că în țările mai puțin dezvoltate, efectul de protecție este mai ridicat deoarece, consumul de fructe este mai scăzut. Dar, acesta subliniază importanța ca fructele să fie proaspete și să nu aparțina unor soiuri prelucrate genetic.

Cu drag,laugh

Andreea!

sursa: http://www.medicalnewstoday.com/

[edsanimate_end]

Leave a Reply

Your email address will not be published.