Acneea. O problemă, 3 soluții!

acnee 3 solutii

www.oleya.ro ingrediente naturale uleiuri esentiale vegetale  Acneea reprezintă o problemă pentru tine? Haide să rezolvăm asta, odată pentru totdeauna.

  Foarte multe cititoare m-au rugat să le propun câteva combinații de produse care să ajute în acest scop, de aceea am hotărât să scriu un articol în care să prezint 3 măști care să vă ajute.

  Dacă ai un ten acneic trebuie să știi în primul rând care sunt cauzele de apariție ale coșurilor 

  1. Stresul

  2. Unele studii ne arată că o cantitate mică de omega 3 în organism poate duce la apariția coșurilor.

  3. Consumul de lactate exagerat

  4. Consumul scăzut de apă

  5. Dezechilibre renale și hormonale

  6. Deși e mai greu de crezut, telefonul poate duce la apariția acneei fiind un accesoriu care trebuie igienizat și curățat, altfel vei aduce toate bacteriile pe față

  7. Consumul de alimente procesate, alcoolului și în general alimentația nesănătoasă

  8. Reacție alergică la folosirea anumitor produse de îngrijire corporală sau a părului.

Ce e de facut?

  În primul rând trebuie să folosești neapărat un demachiant și un gel de curățare. Sincer eu le folosesc pe amândouă pentru că e posibil să scap anumite zone și pentru a fi sigură că tot machiajul este îndepărtat folosesc 2 produse. Ambele sunt de la aceeași firmă dermatocosmetică. Demachiantul, este de fapt o apă micelară specială pentru ten acneic, pentru că am tenul gras, nu suport laptele demachiant (acesta poate fi folosit dacă ai un ten uscat)

  Aplic uleiuri de avocado, migdale, cocos sau jojoba în fiecare seară înainte de culcare. De obicei folosesc un ulei 1 săptămână iar urmatoarea săptămână îl schimb cu un altul.


Prima mască antiacneică  pe care o propun este masca cu bicarbonat de sodiu și salicilol natural.

acnee 3 solutii
Mască cu bicarbonat și salicilol natural

Salicilolul natural (aspirină naturală) – efect antiinflamator asupra epidermei, usucă coșurile, curăță pielea și poate fi folosit și ca exfoliant deoarece aspirina se dizolvă mai greu.

Ceaiul verde l-am folosit pentru a dizolva bicarbonatul și aspirina (după ce le-am mojarat cu pistilul)  este antioxidant, protejează pielea de radicalii liberi, protejează chiar și de fumul de tigară și de poluanții din aer.

Bicarbonatul de sodiute scapă de excesul de sebum, curaăță tenul, exfoliant,

Miereahidratează, efect antimicrobian, antiacneic și curăță porii.

Uleiul de struguri – împiedică formarea ridurilor (are un efect antiage de 50 de ori mai puternic decat cel al vitamine C, efect revigorant și tonic , hidratează pielea fiind un ulei non-gras.

  Ingredientele se amestecă în mojar, se aplică pe față, se lasă să acționeze 10-15 minute apoi se îndepărtează cu apă caldă.


A doua mască antiacneică pe care o propun  conține:

Banană1/2 banană – da luminozitate tenului,  curata foarte bine, contine vitamine si minerale (potasiu,  magneziu) si ajuta la sintetizarea colagenului in celule. Un ajutor de nadejde al tenului iritat sau inrosit.

Argilă – aproximativ un pliculeț (până când se formează o pastă omogenă) efect antiacneic, curăță în profunzime.

Ulei de avocado -5 picături – efect anti-aging, restructurant, revitalizant și nutritiv.

Miere – 1 linguriță- antibacterian, anti-acneic, hidratant.

Masca cu banana si argila
Masca cu banana si argila

  Banana se pisează sau se folosește un blender pentru a obține o pastă, se adaugă argila și se mojarează pentru a încorpora argila în pasta de banană, apoi se adaugă și celelelate ingrediente. Se obține o pastă omogenă care se aplică pe față și se lasă să acțineze 10-15 minute apoi se curăță cu apă calduță.

Personal, mi-a placut foarte mult această mască, nu mă așteptam să curețe atât de bine.


A 3a mască antiacneică conține următoarele ingrediente:

Untul de shea nerafinat 1 linguriță – protejează piele împotriva factorilor de mediu, hrănitor, reduce iritațiile.

Vitamina A și E câte 5 picături – antioxidanți, efect antiacneic, antiaging si antipigmentare.

Ulei de struguri5 picături –  împiedică formarea ridurilor (are un efect antiage de 50 de ori mai puternic decat cel al vitamine C, efect revigorant și tonic , hidratează pielea fiind un ulei non-gras.

Ulei de brocooli5 picături – este un ulei intens nutritiv.

 Mască cu unt de shea și uleiuri

magazin-online-uleiuri-cosmetice  Această mască este mai mult o soluție uleioasă, untul de shea în contact cu temperatura corpului se transformă într-o soluție uleioasă,  toate ingredientele alese  hidratează foarte bine și au proprietăți extraordinare, după cum observați mai sus. Masca se lasă 15 minute pe față să acțineze și apoi se folosește un gel de curățare.

  Se poate folosi în special după măștile exfoliante chiar și după masca cu aspirină prezentată mai sus. (eu asa am folosit-o)

Sper ca vor ajuta aceste măști, astept părerile voastre!

 

Cu drag,

Andreea

10 thoughts on “Acneea. O problemă, 3 soluții!

  1. Nico says:

    Bună, Andreea.
    Mulțumim pentru sfaturi.
    Aș vrea să te întreb daca îți cumperi uleiurile dintr-un magazin specializat naturist sau din farmacie?
    Și dacă aceste uleiuri sunt diferite de la producător la producător, sau defapt e doar firma cât face diferența?
    Mulțumesc!
    Nico

    • Enache Andreea says:

      Buna Nico, multumesc si eu ca ma urmaresti!
      Uleiurile le cumpar atat din farmacia in care lucrez cat si din plafar.
      Sigur, sunt diferite, trebuie sa citesti mai multe despre produs si mai ales trebuie sa fii atenta la forma de prezentare.
      Daca are certificat organic poti avea incredere in el. Recipientul trebuie sa fie brun si de preferat din sticla.
      Deasemenea, recomand ca uleiul sa fie presat la rece pentru ca aceasta este o metoda mecanica de obtinere iar uleiul este nerafinat (mai bogat in vitamine, minerale si antioxidanti)
      Sper ca te-au ajutat informatiile.

      Andreea

      • Nico says:

        Buna Andreea,

        Iti multumesc pentru informatiile date si explicite.

        As mai avea o intrebare(eventual poate faci un articol despre aceasta).
        Cum aplici uleiurile pe fata? Aici ma refer doar in anumite zone sau le aplici cu o discheta demachianta pe toata fata? Cum e cel mai corect?

        O saptamana plina de energie sa ai!

        Nico

        • Enache Andreea says:

          Buna Nico, depinde cum ai tenul, daca ai un ten mixt (ca al meu) poti folosi de ex uleiul de samburi de stuguri pe zonele cu exces de sebum iar un ulei de macadamia in zona ridurilor sau in zonele unde doresti o hidratare mai intensa.
          Pentru un ten gras recomand uleiurile care penetreaza repede epiderma cum ar fi: ulei de jojoba, struguri, rodie.
          Pentru tenul uscat este bine sa folosesti uleiul de macadamia, argan, avocado sau migdale.
          Este bine ca aceste uleiuri sa fie aplicate dupa curatarea fetei, cand pielea nu este complet uscata atunci cand porii sunt deschisi, pentru a nu exista probleme ulterioare cum ar fi: punctele negreu sau acneea.
          Nu folosi cantitati mari, aseaza pe varful degetului o cantitate mica si aplica prin miscari circulare pentru a intra in piele.
          Ai grija cum depozitezi uleiurile, daca ai cumparat o cantitate mai mare recomand sa le tii la frigider iar la indemana sa ai o cantitate mica.
          Fii atenta sa nu racezeasca, majoritatea uleiurilor rancezesc dupa 6 luni de la deschidere. Ai grija, daca uleiul isi schimba textura sau mirosul este bine sa nu il mai folosesti.

          Sper ca au ajutat informatiile!
          Te imbratisez cu drag, Andreea.

  2. Ana says:

    Am incercat cea de-a doua masca si in afara de faptul ca a curățat foarte bine tenul, pielea se simte si foarte moale, catifelată dupa aceasta. Eu am folosit ulei de struguri in loc de cel de avocado pentru ca pe acesta il aveam in casa. O recomand! Abia astept sa incerc si altele :).

    Multumim pentru idei!

  3. mihaela says:

    Buna

    Sunt intr – o " mare dilema" vreau sa imi cumpar un fond de ten care sa ma multumeasca 🙂 asteptam un articol despre fonduri de ten 

    O zi frumoasa :* 

    • Enache Andreea says:

      Buna Mihaela, cel mai important este sa te ghidezi dupa tipul tenului si produsele pe care le folosesti. (ex: daca aplici o crema pe baza de peroxid de benzoil nu se foloseste un fond de ten pe baza de ulei). Recomand fondurile de ten dermatocosmetice (cel mai bine e sa folosesti mai intai o mostra data din farmacie daca nu ai mai incercat produsul iar daca tenul tau raspunde bine iti poti cumpara fondul de ten; de exemplu mie nu mi-a placut fondul de ten de la Vichy Normaderm dar Vichy Dermablend a fost un produs bun pentru tenul meu) sau poti incerca fonduri de ten cele care au ingrediente de calitate, altfel tenul tau va avea de suferit! Vom povesti mai mult in post!
      Te imbratisez cu drag,
      Andreea

      • mihaela says:

        Hey 🙂 multumesc mult pt rasp chiar zilele trecute am vazut pe situl vichy Dermablend 3d sau ceva de genul si mi – am spus ca ar trebuie sa caut o farmacie de unde sa iau 1 mostra 2 , s-au sa caut o farmacie unde gasesc un consultant care sa ma sfatuiasca care e diferenta nu stiu spre ex.intre vichy si la roche nu prea am folosit pana acum fond de ten din farmacie
        Multumesc inca o data pentru raspuns te pup:*

        • Enache Andreea says:

          Cu drag, promit ca am sa fac un post special, momentan sunt alte posturi ca si proiect in desfasurare. In functie de tenul tau se va recomanda fondul de ten, de ex. pentru o piele sensibila si intoleranta de la – La Roche Posay recomandat este Toleriane Teint iar cei de la Vichy au conceput fonduri de ten pentru piele acneica gama Normaderm sau pentru ten cu riduri – gama Flexilift.
          In comun au faptul ca aceste fondurile de ten sunt testate dermatologic, nu contin parabeni sau conservanti. Produsele sunt folosite pentru tratamentul problemei tenului dar si pentru acoperire. (pe scurt)
          Iti multumesc ca imi citesti posturile si te astept cu drag si la viitoarele articole. Promit ca vor fi interesante!
          Te imbratisez, Andreea.

Leave a Reply

Your email address will not be published.