Ovăzul este unul dintre cele mai consumate cereale și asta pentru că este foarte sănătos pentru organismul nostru.
Ușor și rapid de preparat, în 5 minute vei fi gata cu mic-dejunul tău preferat. În articol vei găsi metoda de preparare și vei vedea câte beneficii are asupra organismului, vei găsi studii care atenstă informațiile găsite aici, pentru că, vreau să ai încredere în toate informațiile furnizate pe acest site.
Beneficiile consumului de ovăz
- ajută la digestie
- sursă importantă de vitamine, fibre și antioxidanți importanți
- scade nivelul zahărului din sânge
- ajută la scăderea în greutate
- reduce riscul apariției bolilor de inimă
Compoziția nutritivă a ovăzului
O jumătate de cană de ovăz conține
- Fier: 20% din CDI
- Zinc: 20% din CDI
- Folate: 11% din CDI
- Vitamina B1 (tiamina): 39% din CDI
- Vitamina B5 (acid pantotenic): 10% din CDI
- Cantități mai mici de calciu, potasiu, vitamina B6 (piridoxină) și vitamina B3 (niacin)
- Mangan: 191% din CDI
- Fosfor: 41% din CDI
- Magneziu: 34% din CDI
- Cupru: 24% din CDI
Astfel, în jumătate de cană de ovăz vei găsi 13 grame proteine, 51 grame carbohidrați, 5 grame de grăsime și 8 grame de fibre, dar numai 303 de calorii.
Concluzia este foarte simplă, ovăzul este unul dintre cei mai bogați nutrieți pe care îi poți mânca.
Dacă nu te-am convins încă să mănânci ovăz.. iată o informație foarte importantă..
Ovăzul este bogat în antioxidanți dar cel mai important este că acesta contine un grup unic de antioxidanți numiți avenantramide, care se găsesc EXCLUSIV în ovăz. Nu spun doar eu asta ci și studiile, află mai multe de AICI (1)
Ovăzul mai conține un alt antioxidant – acidul ferulic – află mai multe de AICI (2)
Dar totuși ce fac concret aceste avenantramide în organism ?
- Cresc producția de oxid nitric -> ajută la scăderea tensiunii arteriale
- Produce dilatarea vaselor de sânge și ajută la fluxul mai bun al sângelui în organism
Dacă nu mă crezi pe cuvânt, hai să învâțăm mai multe din studiile următoare dă click AICI (3)
Cum imi place să îl consum?
Ador să mănânc pe stomacul gol terciul de ovăz, practic ovăzul integral (nu măcinat) se fierbe în lapte (de cocos, migdale) peste care adaug direct în farfurie fructe proaspete sau uscate.
De ce ai nevoie?
- 1/2 cană de ovăz
- 250 ml apă sau lapte (cocos, migdale)
- sare (după preferință)
Ulterior poți adăuga ca și mine fructe sau miere, scorțisoară, nucă etc.
O să îți dai seama că terciul este gata când o să înceapă să se umfle bobul de ovăz, ulterior când îl vei pune în farfurie vei vedea că se va forma ca un gel.
- ovăzul în mod natural este fără gluten însă poate fi contaminat la recoltare sau prelucrare
Cu ce ne ajută consistența sa de gel?
Consistența de gel vine din componența beta-glucanului care este solubil în apă formând o soluție groasă.
Beneficiile beta-glucanului .. de ce trebuie să consumi alimente care îl conțin?
- scade nivelul de zahăr din sânge
- crește bacteriile bune de la nivelul tractului digestiv
- menține niveluri reduce de LDL și colesterol total
- sensibilitate crescută la plin
Studiile arată toate aceste date, așa că vă invit să aflați mai multe de AICI , AICI și AICI.
Scăderea în greutate
Știu că vă interesează foarte mult ideea de a slăbi cu ajutorul ovăzului, desigur, pentru sănătatea voastră și o bună funcționare a organismului pentru slăbire este nevoie de exerciții fizice zilnic, o alimentație sănătoasă dar și de …. un mic dejun cu ovăz .
Efectul foarte important este că dă senzația de plin iar pofta de mâncare scade. Ovăzul va îmbunătății calitatea nutrițională a dietei tale!
Află de AICI care este rezultatul unui studiu realizat pe 48 de persoane care au consumat la micul dejun ovăz timp de o săptămână.
Sper că v-au ajutat informațiile și dacă încercați rețeta terciului cu ovăz vă aștept să îmi spuneți părerea, veți oberva o digestie îmbunătățită incă din primele zile.