Masca 2 în 1! Benefică atât pentru păr cât și pentru ten!

Această mască este una dintre primele maști care m-au cucerit înca de la prima aplicare. Curață foarte bine pielea, ba chiar are un efect exfoliant. Desigur, ajută și în tratarea tenului acneic și poate fi utilizată ca un tratament antirid.
Este o mască cu puține ingrediente, deloc scumpă însă foarte eficientă.
Ca și ingrediente, conține:
Miere – 2 linguri
Scorțișoară – 1 linguriță
Ulei de masline – 1 lingură
Mierea – hidratează pielea, ajută la curațarea tenului și are efect tonic asupra lui.
Uleiul de măsline – ajută la stabilizarea glandelor sebacee, curață pielea de celulele moarte și ajută la respirația pielii. Folosit în masca de păr, ajută la catifelarea părului, efect anti-matreață, și ajută la stralucirea firelor de păr.
Scorțișoara – exfoliant natural, proprietăți anti-age și antiacneice, stimulează creșterea părului prin accelerația circulației capilarelor.
Prepararea măștii
Se amestecă ingredientele, se aplică pe față și se lasă să acționeze 10-15 minute apoi se clătește cu apă calduță și se tamponează tenul cu un prosop uscat pentru a îndepărta excesul de apă.
Deasemenea, această mască poate fi folosită și pentru păr (fără miere) deoarece scorțișoara stimulează creșterea părului. Uleiul de măsline poate fi încălzit puțin apoi masca se aplică la rădăcina părului, se lasă să acționeze aproximativ 15 minute iar părul trebuie să fie acoperit cu un prosop in această perioadă. După ce au trecut cele 15 minute, se folosește un șampon pentru a îndepărta mai bine masca.
Sper să vă placă, eu m-am îndrăgostit iremediabil de această mască!
Cu drag,
Andreea

5 thoughts on “Masca 2 în 1! Benefică atât pentru păr cât și pentru ten!

  1. Oana says:

    Ai scris acolo ca sa fie incalzit putin uleiul de masline pt masca de par…..nu cumva daca il incalzesti la microunde ii distruge prioritatile? 🙂

    • Enache Andreea says:

      Buna, incalzirea se face pe baie de apa la maxim 40 de grade, astfel substantele nutritive, mineralele si vitaminele nu vor fi pierdute. In nici un caz incalzirea nu se face  la mircrounde. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.