Totul despre operaţia de Rinoplastie/ Deviatie de sept şi Tăiere de Cornete

Afecţiunile aparatului respirator sunt foarte răspandite iar acum un an şi jumatate am fost diagnosticată cu Rinită Alergică Cronică, afecţiune ce îmi îngreuna respiraţia. 

Datorită factorilor externi (ex. praf, fum,mucegai etc.) cornetele se măresc în volum, obturează fosele nazale şi apare senzaţia de sufocare (cel puţin aşa a fost în cazul meu). Deviaţia de sept pe care o aveam deja nu m-a ajutat deloc, ba din contra iar aerul care ajungea la plămani nu era suficient astfel putea face astm.

După ce am aflat acest diagnostic am decis să fac intervenţia chirurgicală care avea să îmi schimbe viaţa iar în această intervenţie chirurgicală am ales să fac 3 operaţii şi anume: Deviaţie de sept, Tăiere de cornete şi Rinoplastie (pentru că îmi doream să am un aspect puţin mai plăcut).

Înainte de a mă hotăra la ce medic vreau să fac această intervenţie am încercat să caut pe internet păreri legate de medici esteticieni şi chiar m-am interesat şi la prietenii mei medici, încercînd să întreb ce doctor mi-ar recomanda. Astfel am ajuns la Clinica Zetta la Domnul Doctor Zamfirescu. 

Clinica Zetta este una dintre cele mai prestigioase clinici de Chirurgie Plastica din Romania echipa Domnului Doctor Zamfirescu fiind formată din medici de elită cu vaste studii în domeniul de specialitate. Dealtfel, Domnul Doctor Zamfirescu este Preşedintele Medicilor Plasticieni din Romania fiind specializat în chirurgie reconstructivă iar împreună cu echipa dansului au fost realizat intervenţii complexe: extirparea cancerului mamar, primul transplant de ficat din Republica Moldova, refacerea nervilor unui bebeluş de 6 luni rupţi la naştere – AICI puteţi găsi informaţii despre intervenţiile chirurgicale complexe care au fost realizate de aceşti profesionişti.

Experienţa şi profesionalismul acestei echipe şi a domnului Dr. Zamfirescu m-au facut să am încredere deplină şi să ştiu că această operaţie va fi un real succes mai ales după ce am fost la prima consultaţie la Clinica Zetta .

În cadrul primei consultaţii Domnul Dr. Zamfirescu mi-a explicat ce implică operaţia de Rinoseptoplastie, cum decurge o astfel de intervenţie, ce anume nu trebuie să fac înainte de aceastea, riscurile unei astfel de intervenţii şi mi-a făcut o poză pe care a încărcat-o într-un program special unde am putut să îi explic ce imi doresc de la această operaţie şi cum aş dori să arate nasul meu iar dansul să îmi explice ce anume se poate realiza. Profesionalismul domnului Dr., dăruirea şi calmul cu care explică te face să crezi că este o operaţie uşoară prin care vei trece cu bine, şi chiar aşa a fost. Toate informaţiile date de Dr. Zamfirescu au fost exact aşa cum s-au întamplat şi după operaţie iar lucrul acesta este extraordinar pentru că aticipezi ce va urma şi nu te sperii atunci cand lucrurile decurg astfel.

La sfarsitul primei consultaţii eram foarte entuziasmată şi mi-am programat intervenţia chirurgicală.

La începutul lunii Mai aceasta a avut loc, şi pot să vă spun cu mana pe inimă că aş mai putea să o fac de 100 de ori mai ales dacă este făcută în cadrul Clinicii Zetta unde atat medicii cat şi tot personalul sunt extraordinari şi m-au făcut să mă simt ca acasă. Operatia de Deviaţie de sept şi Rinoplastie a fost realizată de Dr. Zamfirescu iar intervetia de taiere de cornete a fost realizata de Dr. Hassan Masri – Medic Specialist ORL

Pe site-ul Clinicii Zetta puteţi găsi toate informatiile legate de o astfel de intervenţie, informaţii de un real ajutor, mai ales că aici veţi găsi şi un filmulet (animaţie) în care se explică cum anume se realizează o astfel de operaţie – este foarte interesant şi merită să citiţi aceste informaţii dacă aveţi în plan să faceţi o astfel de intervenţie – AICI 

EXPERIENŢA MEA – OPERAŢIA DE RINOSEPTOPLASTIE 

Pentru că înainte de operaţie am căutat informaţii pe internet şi am găsit cîteva forumuri în care se găseau aceleaşi comentarii copy-paste nu m-au făcut să am încredere şi de aici mi-a venit ideea de a face un Vblog cu această operaţie. M-ar fi ajutat enorm aceste informaţii şi sper din suflet să vă ajute şi pe voi şi să nu aveţi emoţii dacă doriţi să faceţi această intervenţie.

În Vblog veţi găsi informaţii legate de experinţa mea cu operaţia, despre ce informaţii aveam înainte de aceasta şi cum a fost după operaţie, veţi vedea în timp real cum se reface organismul şi zona cu intervenţie şi veţi afla în premieră cum te simţi şi ce lucruri am învăţat că e bine să le faci după operaţie. 

Sper din suflet că informaţiile să vă ajute iar dacă aveţi alte întrebări legate de aceasta mi le puteţi lăsa în comentarii, voi fi mai mult decat bucuroasă să vă ajut!

Pentru informaţii legate de preţ – puteţi trimite un email  Clinicii Zetta in care sa atasati cateva poze iar medicul va analiza cazul dumneavoastra si se va trimite un pret oficial sau ma puteti intreba in privat si va pot spune sumele care erau in momentul in care eu am facut aceasta interventie.Ţin să precizez că preţurile de la această clinică mi s-au părut foarte bune avand în vedere calitatea serviciilor furnizate şi experienţa şi profesionalismul întregii echipe. Am mai întrebat şi la alţi chirurgi plasticieni preţuri înainte de operaţie şi sincer, mi s-au părut exorbitante, preţuri "trase" de păr. 

Acestea fiind spuse, haideţi să începem : PRESS PLAY wink

Acum, după aproximativ o lună de la intervenţie sunt foarte fericită că am ales să fac această operaţie si le multumesc domnilor Doctori Zamfirescu si Masri pentru tot ce au facut pentru mine.

Ce s-a mai intamplat dupa ce am scos tampoanele?!

 • Mirosul nu se va recapa imediat, nici după aproape o lună nu am mirosul la fel ca înainte de operaţie
 • Acesta îşi va reveni după ce ţesutul se va reface complet
 • La o lună şi jumătate după operaţie trebuie să mă duc la control atat la ORL (DR. Hassan Masri) cat şi la chirurgul plastician (DR. Zamfirescu) pentru a vedea evoluţia acesteia
 • Masajul îl realizez în continuare, aşa cum aţi văzut şi în filmulet
 • Încă mai folosesc apă de mare pentru curăţare şi compresele sterile
 • Pot sufla nasul fără probleme
 • Jumătatea din faţă a nasului pană la varf o simt tare, ca de piatră – lucrul acesta se va simţi din cate am înteles pană la 2 luni de la operaţie
 • Se simte diferenţa de aer care intră prin fosele nazale însă abia aştept să treacă perioada de recuperare şi să fie totul perfect
 • Aştept să se regenereze tot şi să văd exact cum o să mă simt 
 • În urmă unui consult la DR. Hassan Masri mi-a recomandat să administrez şi Nasonex pentru că o nară simţeam că nu respir foarte bine pe ea, dansul s-a uitat cu un aparat special ORL şi mi-a spus că totul este în regulă, vom vedea la o lună şi jumătate după tratament cum se regenerează acolo însă pot administra şi puful acesta
 • Mă simt foarte bine şi am revenit la realizarea lucrurilor cotidiene ceea ce mă face foarte fericită
 • Mă simt mai sănătoasă şi mai frumoasă (toţi din jurul meu au observat schimbarea şi mă felicită pentru curaj)

Pentru orice informaţii imi puteţi trimite un email la Office@farmacistuldeserviciu.ro

Cu drag,

Andreea 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.