Cremele cu protecție solară – calculul eficienței acestora + recomandări produse

Vine vara și odată cu ea ne preocupăm mai mult de protecția pielii noastre cu toate acestea, aplicarea cremelor de protecție solară nu trebuie să se limiteze la un singur anotimp, aceasta este recomandată să fie aplicată chiar și iarna. 

Soarele are nenumărate beneficii asupra tenului și corpului nostru însă medicii dermatologi ne sfătuiesc să ținem cont de câteva aspecte atunci când dorim să ne bucurăm de beneficiile lui și cel mai important, sa nu ne expunem timp îndelungat acest lucru va duce la accentuarea procesului de îmbătrânire, pot apărea pete le nivelul pielii iar epiderma va deveni uscată și mai puțin elastică.

Cum calculăm eficacitatea cremei cu protecție solară ?

Dacă vrei să știi exact care este eficacitatea cremei tale o poți face printr-o simplă ecuație matematică. Înmulțește factorul protecției solare SPf cu numarul de minute care trebuie să treacă în general ca soarele să îți ardă pielea. Astfel dacă în zece minute pielea ta deja va fi puțin arsă de la soare daca nu aplici o astfel de cremă, înmulțim 10 minute x 30 (factorul SPF) =  300 minute.

Foarte important este faptul că aceste creme nu se aplică o singură dată pe zi, dermatologii recomandă ca la fiecare 2 h să fie aplica un strat de cremă cu protecție.

 

Cum ne afectează soarele pielea 

  • fotodermatita
  • îmbătrânirea pielii (dată în special de radiațiile UVA)
  • apariția petelor solare
  • melasma sau vitiligo
  • afectează buna funcționare a ochilor
  • arsurile solare
  • cancerul de piele (UVA poate determina deteriorarea ADN-ului celular)

Crema cu factor de protecție solară se aplică întotdeauna cu 15 minute înainte de expunerea la soare si aplică după calculul de mai sus de câte ori este nevoie. 

Evită să te expui la soare în intervalul orar 11.00-16.00. 

Cremele rezistente la apă sunt eficiente până la o perioadă de maxim 80 de minute iar acest lucru se întâmplă doar dacă produsul este aprobat de FDA. 

Conform FDA creme care aui factor de protecție mai mare de 50 nu sunt mai eficiente. Nu există niciun strudiu care atestă acest lucru. recomandarea este aceea de a folosi fără doar sau poate o cremă ce are factor de protecție 30 +. 

Ce trebuie să faci pentru o protecție solară 100% recomandată de medicii dermatologi?

 

  1. Evită expunerea la soare între orele 11.00 – 16.00. Orele ce nu se află în acest interval sunt cele mai sigure pentru pielea ta 

Hidratează-te, încearcă să consumi 2 L de apă, protejează-ți pielea prin evitarea expunerii la soare între intervalul de timp mai sus menționat, evită îmbrăcămintea de culoare neagră sau culori închise.

  1. Folosește produse cu protecție solară

Creme cu protecție solară ajută pielea să se protejeze împotriva radiațiilor UVA și UVB.

Recomandări produse cu protecție solară

Gama Ducray

Produsele MELASCREEN – reduc hiperpigmentarea, efect antirid și de protecție asupra pielii, hidratează și oferă vitalitate tenului.

Cremă bogată și cremă lejeră cu SPF 50+ cu acțiune împotriva foto-îmbătrânirii – Acestea limitează și reduc hiperpigmentarea. Datorită conținutului de Vitamina E, previn efectele negative ale soarelui asupra pielii, precum îmbătrânirea prematură.

Dacă soarele și-a pus deja amprenta într-un mod negativ pe tenul sau mâinile voastre, nu trebuie să vă îngrijorați. Ducray a creat soluțiile potrivite și pentru aceste probleme:

Cremă de mâini cu acțiune anti-pete maronii, anti-rid&SPF50+–  Elimină petele maronii, hidratează și revitalizează epiderma. În plus, are și factor de protecție împotriva razelor UV de 50+.

Gama GEROCOSSEN 

Loțiunea protecție solară SPF 30 -protejează pielea de efectele negative ale radiațiilor UV. Conține un sistem de protecție 100% natural pe bază de filtre minerale în asociere cu 3 uleiuri protectoare- ulei karanja, ulei de morcov bogat în beta-caroten și ulei de măsline.

După plaja, GEROCOSSEN ne recomandă balsamul după plaja cu triplă acțiune, ce calmează și hidratează pielea. Formulă îmbogățită cu ulei de cătină, ulei de susan, aloe vera și provitamina b5. 

Gama LIFECARE

Propune folosirea unei emulsii cu SPF 25 îmbogăâită cu ulei de argan BIO ce ajută la uniformizarea bronzului, prevenirea apariției arsurilor solare și îmbătrânirea prematură a pielii. 

După plaja, gelul pentru calmarea iritațiilor revigorează și calmează pielea înroșită sau iritată în urma înțepăturilor de insecte sau plante iritante.

Gama L`ERBOLARIO 

Dacă preferi produsele de protecție solară cub formă de Spray L`erbolario vine în întâmpinarea ta cu Spray-ul SpraySole SPF 30 îmbpgățit cu ulei de argan și goji, antioxidant natural ce luptă împotriva razelor UV și a îmbătrânirii. 

Șamponul ce protejează părul de radiațiile solare  este o surpriză plăcută, conține ingrediente active incluzând extracte de migdale, semințe de amarath ce ajută hidratarea pielii și echilibrarea acesteia după expunerea la soare. părul tău va fi hidratat, strălucitor și protejat. 

Gama VICHY

IDEAL SOLEIL SPF 50 – aduce în fața dumneavoastră o cremă cu efect antirid îmbogățită cu antioxidanți, protecție împotriva radiațiilor solare SPF 50 ce oferă luminozitate pielii, o protejează și hidratează în același timp, protecâie 3 in 1 . 

În gama IDEAL SOLEIL veți putea găsi creme după plaja pentru copii și adulți, spray-uri cu protecție solară SPF 30-50, o gamă special concepută pentru cei mai mici din familie și creme de protecție speciale pentru tenul dumneavoastră.

____________________________________________________________________________________________________________________________

Produsele se găsesc în farmacii iar alegerea este strict a dumneavoastră, aveți enumerate câteva game de produse pe care le-am folosit în decursul anilor și sunt sigură de eficiența acestora.

Nu uitați de calculul descris mai sus pentru a ști cu exactitate când trebuie să aplicați crema prpotectoare astfel încât pielea dumneavoastră să nu aibă de suferit.

Bronzul pănâ la urmă este răspunsul pielii la agasarea acesteia de radiațiile UVA/UVB.

Vă las mai jos câteva imagini cu produsele descrise puâin mai sus. 

Aveți grijă de pielea dumneavoastră și nu omiteți să aplicați produsele de protecție solară.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *