Tehnica de diagnostic ce previne aparitia problemelor cavitatii bucale – condilografica

Cavitatea bucală este cel mai important portal de intrare în organism a diverselor bacterii sau viruși. Acestea mai apoi intră în fluxul sanguin și poate agrava problemele de sănătate deja existente la nivelul inimii, ficatului, diverselor organe dar și probleme ce țin de sănătatea dentară.

În ultima perioadă întâlnesc tot mai mulți prieteni, cunoscuți ce au avut nevoie de intervenții chirurgicale sau au avut mici probleme la nivelul cavității bucale, printre aceștia mă număr și eu, am făcut prima extracție și am avut atâtea emoții ..însă, s-au dovedit a fi prostești mai târziu.

Pentru a evita momentul diagnosticării altor probleme mult mai grave la nivel dentar sau mandibular s-a realizat tehnica precisă de diagnostic: condilografia.

Condilografia – recomandată în special în cazul reabilitărilor complexe pe dinții naturali, implanturi dentare sau tratamente ortodontice.

Această tehniă de ultimă oră este realizată în București la Clinica Dr. Drăguș, aici se tratează corect și reponsabil problemele pacientului ce au la bază probleme/disfuncți ale sistemului cranio-mandibular sau orice problemă ce are impact asupra acestuia.

Poate că nu se Întelege complexitatea acestui sistem, cranio-mandibular așa că simt nevoia să explic mai bine funcțiile acestuia:

 • vorbire
 • respiratorie
 • masticație
 • estetică
 • deglutiție
 • stres-management

Dinamica mandibulară susține toate aceste funcții importante și fără de care organismul nostru nu ar funcționa. Acestea sunt mișcări si reflexe ale corpului uman susținute însă de dinamica mandibulară. Iată de ce, condilografia este atât de importantă.

Diagnosticarea disfuncțiilor cu ajutorul condilografiei

Cu ajutorul acestei tehnici de ultimă generație se poate depista afecțiuni ce țin de dislocarea discului articular sau articulațiilor artrozice.

Simptomele persoanelor care au probleme la nivelul cranio mandibular

 • durerea urechii
 • durere în zona cefei
 • durerea gâtului
 • durere la deshciderea larg a gurii
 • durere în timpul masticației

Dr. Drăguș fondator SDA Medical  „Ne dorim să schimbăm percepţia oamenilor despre medicina dentară şi să înţeleagă importanţa fiecarui dinte şi a poziţiei corecte a acestuia pe arcadă, de-a lungul vieţii.“Majoritatea oamenilor apelează la serviciile stomatologice pentru că sunt nemulţumiți de modul în care arată dantura lor. Misiunea mea este să le explic pacienților că trebuie să caute problema în profunzime, dincolo de ce se observă la o primă vedere, dincolo de … estetică. De exemplu, puțini sunt cei ce știu cât de mult influențează poziţia corectă a unui dinte pe arcadă și cum aceasta poate influența postura corpului, iar o postură defectoasă a danturii poate fi sursa altor patologii cu care se confruntă (migrene, dureri cervicale, dureri la nivelul mușchilor feței și capului etc.)” 

Dr. Drăguș este un adevărat profesionist fiind masterat al Universității de Medicină din Berna, specializare pe tema sistemului cranio-mandibular și doctorat în implantologie în desfășurare .

Dr. Drăguș –Clinica mea, SDA Medical, propune o abordare medicala integrata, prin tratamente interdisciplinare si metode digitalizate de planificare a tratamentului. Cand spun abordare interdisciplinara ma refer la realizarea unui plan de tratament in urma unei diagnosticari exacte a ATM (articulatia temporo-mandibulara). Acest proces presupune implicarea mai multor colegi cu specializari diferite, pentru a ajunge la un diagnostic corect si complet. Metoda de lucru am preluat-o din Viena si sunt foarte fericit ca am reusit sa o implementez si la noi.  A fost nevoie de 4 ani de studiu in profunzime pe domenii conexe cum ar fi: ortopedie, ORL, ortodontie, tehnica dentara, medicina traditionala, posturologie pentru a avea toate datele implicatiilor si a anticipa toate implicatiile conexe ale afectiunilor stomatologice. Oricum, de la caz la caz simptomatologia poate fi foarte diferita, astfel incat fiecare tratament este unic.”

Programări + locația Clinicii SDA Medical : 

CLINICA SDA MEDICAL – DR. DRAGUS

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *