Alergiile sunt reactii ale organismului ce apar din cauza contactului cu factorii alergeni, substante din mediul inconjurator. Alergenii intra in organismul nostru prin inhalare, ingerare sau prin contact cu pielea. Printre alergeni se numara: polenul, praful, mucegaiul, parul animalelor de companie, latex, unele alimente sau metale.
Recomandam folosirea unor uleiuri esentiale pentru diminuarea reactiilor corpului in contact cu acesti alergeni insa, utilizarea acestor uleiuri nu anuleaza niciodata tratamentul dat de medicul specialist pe baza unui diagnostic elaborat.
Uleiurile esentiale au proprietati antiinflamatorii, antihistaminice si antispastice care pot duce la diminuarea congestiei nazale, a presiunii de la nivelul sinusurilor, si tusei. Sunt recomandate deoarece ajuta la eliminarea mucusului si ameliorarea iritatiilor, rosetei si umflaturilor de la nivelul pielii avand totodata si proprietati antibacteriene sau antifungice.
Aromaterapia aduce beneficii in cazul alergiilor dar asigura-te ca folosesti corect uleiurile esentiale si ca alegi uleiuri esentiale 100% pure – eu folosesc de cativa ani uleiurile esentiale si produsele de la Oleya iar beneficiile sunt incredibile.
Care sunt simptomele alergiilor ?
- nas infundat
- stranut
- respiratie greoaie
- congestie toracica
- tuse
- inflamatii locale, umflaturi
- roseata
- iritatii
Ce uleiuri esentiale recomand in cazul alergiilor?
- Uleiul esential de Eucalipt – este decongestionant, ajuta in cazul tusei, curata aerul din incapere difuzat in vaporizatorul de aromaterapie. Un studiu arata ca o combinatie de uleiuri esentiale ce contine – eucalipt, menta, oregano si rozmarin a diminuat participantilor simtomele de tuse si durere in gat.
- Uleiul esential de Tamaie – scade inflamatia, ajuta aparatul respirator, stimuleaza sistemul imunitar, de mare ajutor in cazul bronsitei sau sinuzitei.
- Uleiul esential de Menta – decongestionant nazal, stimuleaza circulatia, curata aerul din incapere, recomandat in cazul problemelor respiratorii. Acest studiu clinic ne arata proprietatile antiinflamatoare ale acestui minunat ulei esential. Daca doresti sa folosesti o sinergie de uleiuri esentiale recomand Sinergia respiratie de la Oleya
- Uleiul esential de Arbore de ceai – antiviral, antibacterian, antiinflamator. Cercetarii au dus la cunostiinta ca uleiul de arbore de ceai aplicat local scade semnificativ inflamatia de la nivelul pielii indusa de histamina (in dilutie de 2% cu un ulei vegetal)
- Uleiul esential de Ravensara – antiinflamator, antiviral, antialergic, expectorant. Ideal pentru persoanele care dezvolta alergii, recomandat in cazul sinuzitelor, bronsitelor, astmului sau problemelor de la nivelul plamanilor
Care sunt metodele prin care poti folosi aceste uleiuri esentiale?
- Difuzie in difuzorul de aromaterapie – aceste difuzoare sunt cu ultrasunete prin urmare te vei bucura de toate proprietatile uleiului esential. Moleculele de ulei esential se vor dispersa in incapere, astfel tu le vei inhala si vor ajunge in alveole- plamani- sistem circulator. Adauga 5 picaturi de ulei esential sau sinergie si bucura-te de proprietatile terapeutice.
- Aplicare topica – uleiurile esentiale sunt foarte puternice astfel, NU se aplica niciodata direct pe piele ci intotdeauna diluate cu un ulei vegetal (dilutia recomandata pentru adulti 2 %). Ca si uleiuri vegetale poti alege dintr-o gama larga la Oleya (ex. ulei jojoba, ulei cocos, ulei mustar, ulei argan). dupa ce ai realizat dilutia, aplica prin masaj in zona pieptului, spatelui, talpilor.
- Inhalare direct din sticluta – inhaleaza din sticluta insa ai grija sa nu atingi varful nasului de aceasta, asa cum spuneam, uleiurile esentiale sunt foarte puternice si pot irita daca nu sunt diluate in prealabil atunci cand le aplicam pe piele.
Ce sunt uleiurile esentiale si cum se folosesc in siguranta?
Daca nu ai mai folosit uleiurile esentiale si nu ai informatii despre utilizarea lor sigura iata acest articol care, te va ajuta cu siguranta – Cum uitilizam uleiurile esentiale?