Povestea Iutta – acolo unde tradiționalul se îmbină cu modernul

Sunt foarte fericită să vă prezint primul proiect din cadrul secțiunii Made in Ro, un concept nou în cadrul blogului pe care, sper din suflet, să îl îmbrățișați cu drag.

Antreprenoriatul Romanesc începe să aibă reprezentanți din ce in ce mai tineri care lucrează pentru visul lor și des

coperă pe zi ce trece frumusețea antreprenoriatului.

Primul interviu Made in Ro are ca invitat pe Nicoleta Chirica – antreprenor Iutta. Cu siguranță ati auzit de acest brand autentic romanesc, brand ce este inspirat din folclorul romanesc, tradiția și dorul de tot ce ține de poporul roman, de lucrurile cu care ne indetificăm.

Fiecare piesă Iutta este unică, are nevoie de atenție, de mângâiere, de dor pentru a ajunge la produsul final, produs atât de iubit atât de românce cât și alte femei din întreaga Europă.

Am pătruns în universul Iutta, un univers plin de eleganță, tradiție îmbinată cu modernism, naturalețe, profesionalism și dedicare.

Frumusețea produselor este sesizată încă de la prima vedere, detaliile, cusăturile, design-ul și povestea ei, le întelegi drintr-o singură privire. Este ca dragostea aia care nu mai are nevoie de alte cuvinte.

Povestea Iutta ne-o spune Nicoleta Chirica, fondator și designer Iutta. Vă invit să citiți un vis implinit și să luați puțină inspirație. Orice vis poate deveni realitate cu multă muncă și dăruire.

Interviu Nicoleta Chirica (Fondator Iutta)

1. Când a venit momentul de revelație, cum ți-ai dat seama că vrei să iei drumul antreprenoriatului?

Aveam vreo 4 ani și ceva bani de la colindat când mi-a venit ideea să-mi deschid un butic în sufragerie, să nu mai bată drumul ai mei până la consignație. Am ținut-o așa vreo 2 săptămâni, pănă când tata mi-a cumpărat toate produsele rămase și mi-a zis ”Gata, închidem taraba!” 

Apoi, în 2013, m-am trezit făcând genți în sufragerie. Și uite așa, după vreun an a aparut Iutta.

2. Cum ai ales numele Iutta? De unde a venit inspirația?

Multa lume crede ca iutta vine de la iuta, planta din Bangladesh asemănătoare cânepii de la noi, însă nu e despre asta. Iutta poate lua orice semnificație sau simbol aleg să îi dau. De fapt Iutta e o multitudine de simboluri pe care le brodez în piele, iar numai cei ce vor să vadă și simtă le pot întelege cu adevărat. Iutta e despre bucuria de a face lucrurile cu drag. Iutta e despre identitate universală cu rădăcini spirituale românești. Iutta e despre purtătoarele de dor.

3. Antreprenoriatul vine la pachet cu nenumărate provocări, în domeniul tău de activitate ai întâlnit multe?

Provocări sunt peste tot în antreprenoriat, ca și-n viață de altfel. Depinde cum vrei să te uiți la ele. Mie îmi place să cred că provocările îmi apar doar ca să le găsesc soluțiile. Nu mă plictisesc niciodată cu Iutta. M-au ajutat anii de Cibernetică să-mi păstrez mereu o gândire analitică, iar asta mă ajută să caut răspunsuri, rezolvari la orice problemă întâmpin. Și mai cred, mai presus de orice, că toate provocările sunt la nivel personal, nu în afară. Restul sunt doar contexte.

4. Identitatea poporului român se regăsește în folclor, cum ai reușit să ajungi de la inspirație la produsul finit?

Mă întreba cineva dacă nu o să mi se termine la un moment dat inspirația, dacă n-o să se stingă dorul românesc, mai ales acum, când multi speculează din asta. Pentru mine, fiecare colecție e un moment al devenirii mele. Prima colecție a fost creată din niște schițe vechi ale tatălui meu, sculptor. Mânere din lemn de nuc sculptat, genți cu motive pe care le-am creat împreuna cu el au fost piesele cu care Iutta s-a lansat. Apoi, fascinată fiind de simbolistică, am început să descifrez semnele de pe ii, pe care le-am unit în colecția Dor de românesc. Aș putea să-ți povestesc despre fiecare în parte, căci fiecare colecție are povestea ei, fiecare geantă are povestea ei, fiecare simbol brodat în piele are la rândul lui o poveste.

5. Care este colecția care te-a solicitat cel mai mult?

Fără îndoială, prima. E greul acela de la început, pe care ți-l amintești după ani și ani cu drag, zâmbind.

6. Ce te-a învățat antreprenoriatul și ce sfaturi ai da unui tânăr ce visează să își deschidă o afacere?

Să creadă, să spere, să-și dorească să crească și să facă în fiecare zi câte ceva în direcția visului lui.

7. Care este cea mai mare satisfacție atunci când ești antreprenor?

Nu cred ca este ceva mai împlinitor precum rezultatul muncii tale. Și asta poate fi legat de orice aspect al afacerii, fie un client fericit, fie un angajat care vine cu drag la muncă, fie o colecție nouă sau poate chiar o campanie de succes, prin care ți-ai atins obiectivele.

8. Ce ai descoperit despre tine în această călătorie ca antreprenor?

Oh, multe lucruri. În primul rând ca pot să fac aproape orice, dacă îmi doresc cu adevărat.

9. Un sfat de la o româncă iubitoare de folclorul românesc către romani?

Purtați-vă identitatea cu mândrie și dor și rămâneți mereu conectați la partea frumoasă a românescului!

Rucsac din piele roșie – Hawk

Numit după ființa cu cea mai bună vedere de pe pământ – simbol al profeției, vigilenței și eleganței regale

Iutta – este un brand iconic de genți, pantofi și accesorii din piele cu un design folk contemporan.

Profită de reducerile din Ianuarie – 40%

Geanta Steaua Nordului, lumină călăuzitoare și speranță pentru generații întregi de navigatori a inspirat broderia bogată care dă noi forme și culori unui accesoriu elegant, de dimensiuni medii.

Leave a Reply

Your email address will not be published.