Anxietatea la copii: un motiv pentru a avea un animal de companie

  Un studiu recent, realizat de Centru pentru Controlul și Prevenția Bolilor din Statele Unite, dezvălue cum animalele de casă pot proteja copii de depresie.

Farmacistul De Serviciu Anxietatea la copii
El este Toto, un bichon de 6 ani și e mai rau decat pare !

  Sunt cunoscute efectele benefice asupra sănătății aduse de  căței, acestea facilitând activitatea cerebrală a copiilor cu vârste între 5 și 12 ani, alături de îmbunătățirea masei corporale pentru cei cu vârstă cuprinsă între 5 și 6 ani, datorate mai ales efortului fizic din timpul jocurilor. Câinii tind să urmeze comportamentul uman, ceea ce duce la dezvoltarea emoțională a copiilor, prevenind anxietatea și tulburările de dezvoltare.

Mai puțin stres pentru copii

  Cercetările mai arată că 21% dintre copiii care nu au un animal în casă au probleme cu anxietatea, în timp ce procentul celor care cresc împreună cu un prieten necuvântător, de exemplu un caine, este de numai 12%.

  Un punct forte al studiului este că acesta a luat în considerare răspunsuri și teste ale copiilor din toată lumea, fiind folosit un numar mai mare de participant față de testele precedente. 

  Cercetatorii mai  spun că: “Interactiunea cu un animal de casă, reduce, de asemenea nivelul de cortizon, cel mai probabil, prin eliberarea de oxitocină, care diminuează răspunsurile fiziologice la stres. Aceste efecte hormonale  scot în evidență beneficiile emoționale și comportamentale ale terapiilor cu animale.”

Cum pot cățeii să îmbunătățească sănătatea noastră generală?

  Un animal de companie este în primul rând o responsabilitate, dar grija pentru un prieten patruped aduce numeroase beneficii:

Farmacistul de serviciu anxietatea la copii
O prietenie de o viata

  Te încurajează să faci mișcare. Chiar dacă nu ai chef, sau nu te simți capabil să faci mișcare, grija pentru un caine te “obligă” să  ieși în aer liber, în parc, să alergi, să faci exerciții  fizice. Studiile arată că cei care un au animal de companie fac mișcare mai des.

  Îți oferă companie. Izolarea și singuratatea pot fi cauzele unor boli grave, de aceea un animal de companie poate oferi afecțiunea de care ai nevoie în momentele dificile. Grija pentru un caine te poate deconecta de problemele zilnice, mai ales dacă locuiești singur.

  Întâlnești oameni noi. Un cățel te ajută să menții  sau să-ți  mărești grupul de prieteni și, de ce nu, îți poți găsi mai usor ‘jumătatea’.

Kyra și Toto

  Kyra face parte din rasa malinois si este prietena mea de aproape 2 ani, iar Toto e cel mai jucăuș Bichon pe care îl știu. Fac parte din familie si nu am regretat nici o clipa ca am căței acasa.

Dacă ai un animal de companie, împărtășește din povestile tale! Vă aștept și pe pagina de facebook cu alte articole, sfaturi și surprize! cheeky

Cu drag,

Andreea

Leave a Reply

Your email address will not be published.