În atenția pacienților care administrează Sintrom 4 MG

sintrom-4mg-blog farmacistuldeserviciu.ro

  Medicamentul SINTROM 4 mg, nu se găsește în farmacii iar pacienții sunt debusolați. Acest medicament se poate inlocui cu TROMBOSTOP 2 MG !

   Vin în ajutorul acestor pacienți cu urmatoarea informație, pe care, o puteți găsi și pe site-ul Agenției Naționale a Medicamentului:

Urmarea sesizărilor primite de ANMDM privind lipsa de pe piață a medicamentului SINTROM 4 mg, comprimate, vă comunicăm faptul că din informațiile disponibile reiese că medicamentul există în stoc la distribuitor, putând fi accesibil pacienților după finalizarea procedurii de stabilire a prețului la Ministerul Sănătății.
Menționăm că pe piață există stocuri suficiente de TROMBOSTOP 2 mg, comprimate, care conține aceeași substanță activă ca și SINTROM,
acenocumarol "

Medicamentul TROMBOSTOP 2 mg – ACENOCUMAROL 2 MG se poate găsi în farmacii. Trombostop 2mg

  Substanța activă este aceeasi, însa concentrația diferă, astfel trebuiesc ajustate sau mărite dozele în funcție de rezultatul INR-ului dumneavoastră (INR reprezintă raportul dintre timpul de tromboplastină al plasmei testate și timpul de tromboplastina martor)

  ACENOCUMAROL este un anticoagulant cumarinic care împiedică perfectarea sintezei hepatice a protrombinei și factorilor de coagulare VII, IX, si X. Se administrează pentru tratarea trombozelor venoase,tromboflebite,  profilaxia accidentelor embolice dupa intervenții chirurgicale.

  Efectul medicamentului poate fi crescut de câteva clase de medicamente din care fac parte și urmatoarele:

* paracetamol, salicilați, acid acetisalicilic, laxative, ulei de parafină, sulfamide, antibiotice, cloramfenicol, miconazol

  Efectul anticoagulant poate fi scăzut prin administrarea de :

* antiacide, pansamente gastro-intestinale, cărbune medicinal, barbiturice, peniciline, tetracicline.

  Pentru că metabolizarea acestei substanțe se face la nivelul hepatic, recomand pacienților care au în schema de tratament Sintrom/ Trombostop să administreze un hepatoprotector. 

  În cazul unei intervenții chirurgicale este recomandat ca dozele să fie ajustate individual.

 

 

7 thoughts on “În atenția pacienților care administrează Sintrom 4 MG

  1. lucian says:

    pai si cand dreaq stabileste ministerul pretul pt sintrom ca sunt cardiac , operat pe cord si nu ma inteleg deloc bine cu trombostopul asta.imi vine sa emigrez in franta ca aici am ajuns de kaka.sa va fie rusine nesimtitilor ca in loc sa iau linistit sintromul de la noi ,sunt obligat sa ma duc in bulgaria si sa arunc banii pe fereastra nesimtitilor

    • Enache Andreea says:

      Avem informatii ca Sintrom va aparea cat de curand pe piata!

      Multa sanatate si sper sa ajunga cat mai repede pentru ca sunt foarte multi pacienti care il doresc!

      O seara buna!

  2. crisstina says:

    sotul si inca un prieten iau trombostop decand nu se mai gaseste sintrom si le este foarte rau. oare cand reapare pe piata?

    • Enache Andreea says:

      Avem informatii ca trebuie sa apara. Insa nu stim exact cand. 

      Imediat ce va aparea in depozite si farmacii voi face un articol pentru ca pacientii sa aiba toate informatiile legate de acest medicament.

       

Leave a Reply

Your email address will not be published.