Vigantoletten din nou în farmacii

Stiri-farmaceutice-distonocalm

Acum ceva vreme anunțam că din păcate Vigantoletten nu se va mai găsi o perioadă de timp în farmacii, din fericire acesta a apărut atât în varianta de 500 UI cât și de 1000 UI.

Vigantoletten este un produs medicamentos cu substanța activă Vitamina D3, utilizată în prevenția și tratamentul rahitismului, osteomalaciei, osteoporozei având un mare avantaj, crește absorbția calciului și a fosforului în organism.

Vitamina D3 este recomandată încă de la vârsta de 2 săptămâni – 1 tabletă/zi  de către medicii pediatrii pentru copii născuți la termen fiind administrat fără întrerupere până la vârsta de 12 luni.  Concentrația de 500 UI va fi recomandată la copii și în al doilea an de viață de obicei în anotimpul rece. 

În cazurile speciale, se poate recomanda administrarea de 2x/zi (ex. copii născuți prematur)

În cazul administrării Vigantoletten pentru tratarea rahitismului și osteomalaciei datorate deficitului de Vitamina D3 din organism, acesta se poate administra de la 1 cp/ zi la 5cp/zi timp de 1 an.

În tratamentul de susținere al osteoporozei, se recomandă 1-3 cp/zi.

Atenție! În cazul copiilor nu este recomandată dizolvarea comprimatelor în biberon sau în mâncarea copilului pentru că nu se va administra întreaga doză.

Contraindicații

  • În sarcină pentru că există risc teratogen (produce malformații)
  • Mare atenție dacă ați avut calculi renali 
  • Sarcoidoză (boală granulomatoasă de origine necunoscută)

De reținut

Atunci când administrați Vitamina D3 se asociază cu tiazidele există risc crescut de hipercalcemie. Fie că administrați tiazide sau nu este recomandată analiza perioadică a valorilor calciului în sânge și urină.

Reacții adverse

Rare cazuri de hipercalcemie și hipercalciurie asociate cu hipersensibilitate la vitamina D.

Concentrația crescută de calciu poate da aritmii, senzație de greață, vomă, manifestări psihice, scădere poderală, formare de calculi renali, lipsa poftei de mâncare sau sete intensă.

 

Cu drag,

Andreea

Leave a Reply

Your email address will not be published.