Cum scapi de ciuperca piciorului, tratament natural

tratament ciuperca piciorului

Întâlnită în orice anotimp, ciuperca piciorului sau micoza poate afecta atât pielea cât și unghia piciorului în ambele cazuri sunt preferate tratamente diferite astfel pentru ciuperca unghiei este preferat tratamentul sub formă de soluție în timp ce micozele pielii vor fi tratate cu ajutorul cremelor/unguentelor.
Ciuperca piciorului este din păcate contagioasă, astfel se poate lua foarte ușor prin atingerea locului infectat mai ales de către membrii de familie, se inmulțește rapid și este nevoie de o atenție sporită pentru tratarea acesteia dar și pentru prevenția ei.


                    Ciuperca piciorului: cum ne dăm seama că avem o infecție fungică?


•    Senzație de arsură la nivelul pielii
•    Senzație de mâncărime
•    Înroșirea locului infectat
•    Fisuri și descuamări ale pielii
•    Prezența veziculelor 
•    În cazul înrăutățirii va apărea și o infecție bacteriană asociată și își va face apariția mirosul neplăcut 
•    Unghia își va schimba culoarea și va fi mai îngroșată 


Factorii care duc la apariția ciupercii piciorului


•    Atingerea unei persoane infectate
•    Desfășurarea muncii în condiții de umiditate 
•    Persoanele diagnostica cu diabet sau cancer pot dezvolta infecții fungice
•    Vârsta: adulții sunt mai predispuși decât copii la apariția micozelor
•    Bărbații sunt mai predispuși ca femeile
•    Încăltăminte care nu permite ca piciorul sa „respire”
•    Piscinele sau dușurile publice
•    Umiditatea în zona piciorelor timp îndelungat 


                                                            Complicațiile micozelor


Infecția fungică se poate asocia cu o infecție bacteriană astfel fisurile și veziculele de la nivelul porțiunii se vor suprainfecta. Infecția se poate mări ajungând chiar și la unghie.
In cazul infecțiilor unghiilor tratamentul va dura mai mult decat in cazul unei infectii fungice de la nivelul pielii.
Cea mai frecventă ciupercă care cauzează acest timp de infecție este Trichophyton rubrum, aceasta fiind și cauza micozelor apărute la sportivi transmitându-se atât prin contact direct cât și prin contact indirect. Folosirea obiectelor personale sau a hainelor și pantofilor persoanei care prezintă o micoză vor aduce cu sine și infecția nedorită de dumneavoastră. Folosirea în special a forfecutelor, ungierii sau pilei de unghii, podeaua, baile publice sunt principalii factori de aparitie a infectiei fungice.
Un alt factor care poate duce la infecția unghiei atât la mâini cât și la picioare este folosirea unghiilor false care pot aduce cu sine micoze datorită lipsei de sterilitate sau folosirii de alcool. 


Tratament natural împotriva infecțiilor fungice


1.    Uleiul de arbore de ceai  – un antifungic și antibacterian natural, se poate aplica direct pe ungie în cazul unei infecții localiza la nivelul pielii însă este nevoie de o diluție de 1-1 cu un ulei bază, este recomandat uleiul de cocos pentru că are o acțiune antibacteriană recunoscută. Aplicarea produsului 100% natural se va realiza zilnic până când unghia se va regenera complet. (îl puteți achiziționa AICI la un super-preț)
2.  
 Bicarbonatul de sodiu – ciuperca are nevoie de un mediu acid pentru a se dezvolta, de aceea, remedial natural va veni prin alcalinizare cu acest produs. Bicarbonatul va împiedica răspândirea ciupercii și poate fi asociat cu uleiul de arbore de ceai ambele acționând sinergic în tratarea unghiei .
3.  
 Uleiul de cocos – având acțiune antibacteriană dar și antifungică, uleiul de cocos va trata micoza. Este de preferat ca produsul să fie lăsat să își facă efectul minim 15 minute zilnic. 
4.  
 Uleiul de Lavandă – având proprietăți antifungice, va preveni dar și trata micoza. Se poate asocial cu produsele de mai sus sau poate fi aplicat direct pe unghie ca atare. 
5.    
Uleiul de Busuioc – acțiunea sa antiseptică va ajuta la prevenția micozelor și la tratarea lor. 

Produsele 100% naturale se pot achiziționa de AICI – în cazul fiecărui produs veți găsi atât istoricul cât și proprietățile sau modul de administrare. Informațiile sunt furnizate astfel încât pacientul va găsi metoda 100%naturală de tratare a diagnosticului său. 
AICI veți putea accesa și platforma în care puteți întreba direct farmacistul despre cel mai bun tratament natural pentru problema care vă supară.


Cu drag, 

Andreea wink

Leave a Reply

Your email address will not be published.