6 ingrediente naturale pentru ten

ingrediente naturale pentru ten

www.oleya.ro ingrediente naturale uleiuri esentiale vegetaleIngredientele naturale au nenumarate beneficii pentru frumusețea pielii tale. Folosite în rețete , combinate inteligent, în funcție de nevoia tenului tău și de proprietățile fiecărui ingredient, pot preveni, încetini sau trata problema pielii tale. Un chirurg plastician a realizat o carte prin care ajută pacientele și cititoarele să sfideze vârsta cu ajutorul unor ingredient naturale. Dr. Andrew Ordon, încurajează folosirea produselor naturale pentru a stopa mentalitatea de operare în masă.

6 ingrediente naturale pentru acnee

1. Argila verde – elimină impuritățile, are efect anti-acneic, antiinflamator, cicatrizant, elimina scade secreția de sebumul și acționează în profunzime. Poate fi folosită pentru toate tipurile de ten, absoarbe toxinele / impuritățile și ajută la scăderea secreției de sebum.

2. Uleiul de struguri – va potența reducerea secreției de sebum a argilei iar acidul linoleic conținut de acest ulei va întări membrana celulară și va impiedica astuparea porilor (cauza de apariție a acneei).

3. Aloe vera – crește cirulația la nivelul sângelui și implicit aduce un aport de oxigen ridicat  la nivel celular, are proprietăți antibacteriene și antifungice și de asemenea este un regenerator tisular.ingreiente-naturale-farmacistul

4. Mierea are proprietăți antibacteriene, curăță porii, hidratează și are efect anti-acneic.

5. Turmericul bogat în antioxidanți, antifungic, antiinflamator, antibacterian, reduce înroșirea pielii și ajută la vindecarea țesutului. Foarte eficient în cazul acneei rozacee (afecțiune cronică a pielii care se manifestă prin roșeață și coșuri)

6. Salicilolul natural – efect antiinflamator asupra epidermei, usucă coșurile, curăță pielea și poate fi folosit ca exfoliant deoarece aspirina se dizolvă mai greu.

Masca pentru ten acneic – Argila 10 g se amestecă cu 2 lingurițe de miere și la sfărșit se adaugă ulei de struguri și ulei de avocado (regenerant și restructurant) sau aloe vera. Conținutul obținut se aplică pe față și se lasă să acționeze 10 minute după care este îndepărtează cu apă călduță și mișcări circulare. Excesul de apă este îndepărtat prin tamponare cu un prosop curat.

6 ingrediente naturale pentru ten uscat

1. Uleiul de  cocos – hidratează foarte bine epiderma, încetinește procesul de îmbătrânire, tonifică și înfrumusețează pielea, ajută în cazul mainilor crăpate sau foarte uscate și conferă strălucire pielii

2. Avocado – bogat în vitamine și acid oleic care aduc beneficii extraordinare pielii. Efect regenerant, restructurant, anti-age, hidratant datorită conținutului sâu de antioxidanți protejează pielea de factorii atmosferici.

3. Bananele – stimulează sinteza colagenului, hrănește în profunzime tenul, datorită nutrienților ei dă luminozitate tenului și îl curăță.

4. Mierea – hidratează și hrănește pielea, dă strălucire tenului, un bun cicatrizant, calmant și tonifiant datorită vitaminelor și mineralelor conținute.

5. Caisele (uleiul de caise) – hidratează în profunzime, regenerator tisular, revitalizant și iluminator al pielii având efect anti-age.

6. Castravetele – contribuie la menținerea nivelului de hidratare de la nivelul pielii, proprietăți antioxidante. Acesta este potrivit pentru toate tipurile de ten.

Mască pentru ten uscat – 3 lingurițe- avocado pasat se amestecă cu 2 lingurițe miere, 10 picături ulei caise și 10 picături ulei cocos iar compoziția se amestecă până când se obține o pastă omogenă. Aceasta se aplică pe față iar 10 -15 minute se lasă să acționeze, după ce timpul s-a scurs, se îndepărtează cu apă călduță și mișcări ciculare.

6 ingrediente naturale pentru ten maturfarmacistul_de_serviciu_uleiuri_naturale

1. Uleiul de Macadamia – ajută la refacerea integrității cutanate, folosit și pentru cicatrici sau vergeturi, recunoscut pentru proprietățile sale restructurante ale pielii degradate și anti-age.

2. Citricele – au un conținut însemnat de Vitamina C care ajută pielea predispusa la riduri, crește sinteza colagenului, întărește capilarele, luptă împotriva factorilor poluanți și ajută vindecarea.

3. Ulei de Cătina – (ulei de catină) proprietăți anti-age, ajută la sintetizarea colagenului, regenerant, cicatrizant și conține antioxidanți care protejează pielea de toxine și radiații UV.

4. Morcov sălbatic – proprietăți anti-age recunoscute, ajută în depigmentarea tenului, regenerant, foarte des utilizat pentru înfrumusețarea și îmbunatățirea aspectului tenului matur.

5. Luminița serii– îmbunătățește calitatea tisulară, încetinește procesul de îmbătrânire având efect anti-age, redă elasticitate pielii și ajută în netezirea ridurilor.

6. Germeni de grâu (ulei) – ajută la formarea celulelor noi, restructurant al epidermei,crește elasticitatea pielii, ajută fructe-uleiuri-naturale-pentru-tenși în lupta cu vergeturile, foarte des utilizat pentru pielea matură sau foarte uscată.

       Masca pentru ten ridat: morcov 5 g, gălbenuș ou, 2 lingurițe germeni de grâu, miere, 10 ml ulei macadamia, 10 picături ulei de cătină. Mierea și morcovul ras se introduc într-un bol și se amestecă, se adaugă gălbenușul de ou, la final uleiurile de germeni de grâu, macadamia și cătină. Masca se aplică pe față și se lasă 10 minute să acționeze, se îndepărtează cu apă călduța iar excesul de apă este îndepărtat prin tamponare cu un prosop curat.

Asa cum stiți iubesc produsele 100% naturale: uleiurile, unturile, uleiurile esentile si argilele iar unturi cosmetice naturaleefectele lor asupra pielii sunt evidente și de lungă durată folosite temenic.

Acestea pot fi modul perfect de a menține sănătatea și frumusețea tenului și a pielii tale într-un mod cât se poate de natural și pur.

Nu este nevoie de mult timp ci doar de puțină dedicare și dorința de a face ceva pentru tine. Merităm doamnelor, puțină relaxare macar o dată pe săptămână, nu?

Pentru mai multe detalii de măști naturale, rețete de seruri sau creme preparate în casă, mă puteți contacta la office@farmacistuldeserviciu.ro

Cu drag,cheeky

Andreea

Leave a Reply

Your email address will not be published.