Beneficiile mersului pe jos

beneficiile mersului pe jos

www.oleya.ro ingrediente naturale uleiuri esentiale vegetaleProbabil că ai auzit de expresia “mersul pe jos face piciorul frumos”. Se pare că este adevărată. Cel mai adesea,  problemele apar dacă ai un job de birou, petreci mult timp la volan și ești constant presat de timp, iar aceste lucruri fac dificilă această misiune: de a merge cât mai mult pe jos.

Ideal ar fi dacă am putea face 10.000 de pași zilnic, dar această țintă este greu de atins, de aceea e bine să știm ce se schimbă dacă începem cu 1.000 de pași in plus zi de zi. Și, până la urmă, 1.000 de pași sunt mai ușor de numărat decat 10.000 :))

Let’s do the Math

1.000 de pași reprezintă în jur de 800 de metri. Nu este mult, dar pe an înseamna 292 de km, distanță parcursă, ceea ce va schimba modul în care arăți și gândești.

1.  Inimă puternică

Schimbarea de la un stil de viață sedentar cu plimbări, chiar și scurte, zilnice are un efect important asupra inimii. Mișcarea acționează asupra mușchilor, întărindu-i, implicit se îmbunățește circulația iar tensiunea arterială scade.

2.Reduci riscul de atac cerebral

Surplusul de efor “are grijă” ține tensiunea arterială în cote normale, prin urmare riscul să ai un atac cerebral scade.

3. Îmbunătățești nivelul de colesterol

Ai nivelul colesterolului rău ridicat? 1.000 de pași pe zi pot schimba acest lucru. Atunci când faci mișcare, coleterol și alte lipide din sânge sunt consumate.

4. Mai puțin stres

Plimbările sunt o ocazie bună de a îți goli gândurile. Senzația de bine din timpul efortului se poate explica și prin procesul chimic prin care corpul produce sunbstanțe chimice numite endorfine. De asemenea, efortul fizic, reduce nivelurile de cortizon, un hormon de stres, care are efecte dăunătoare asupra sănătății mintale.

5. Oasele devin mai puternice

Potrivit studiilor recente, orice tip de activitate, de efort fizic consolidează sistemul osos și ajută la lupta împotriva osteoporozei. Care este explicația științifică? Activitatea de efort stimulează celulele numite osteoblaste, care au “obiceiul” de a se transforma în celule osoase noi.

unturi cosmetice naturale6. Poți pierde în greutate

Cu siguranța, o plimbare de 800 de metri nu te va ajuta să scapi de kilogramele în plus repede, dar în timp apar beneficii. O plimbare de 1.000 de pași arde în jur de 50 de calorii, pe zi, sau 350 pe o săptămână. În aproximativ 10 săptămâni vei vedea diferențele de greutate.

Cu drag, laugh

Andreea!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.