Masca cu turmeric: antiacneică, antiage și anticearcăn!

Masca Turmeric
Masca cu turmeric este una dintre măștile pe care trebuie neapărat să le încerci. Are foarte multe proprietăți importante pentru ten, practic, are cam tot ce iți doresti de la o mască.
Dacă ai un ten acneic este extraordinară, curață în profunzime și tratează acneea, are efect antibacterian și antimicrobian.
Dacă ai cearcane, tot masca cu turmeric este soluția ta.
Dacă ai riduri, turmericul te va ajuta să lupți împotriva trecerii timpului și mai ales împotriva ridurilor.
Componentele măștii:
Poți opta pentru o mască simplă cu turmeric (1 linguriță), miere (2-3 lingurițe) și lapte de migdale(atât cât trebuie pentru a ajunge compoziția omogenă).

Masca Turmeric

Poți încerca ceva mai complicat amestecând tumericul (1 linguriță) cu faină de ovăz (1 lingurița), ulei de avocado (5 picături) și vitamina A și E (câte 5 picături)

Masca turmeric

  Turmericul – este foarte bogat în antioxidanți (exact ce are nevoie pielea și organismul nostru) deasemenea, are proprietăți antibacteriene, antiinflamatorii și antifungice. Conține deasemenea și minerale ca: zinc, cupru, fier sau magneziu.
 Administrat intern este un foarte bun întăritor al sistemului imunitar, combate cancerul și ajută la îmbunătățirea fluxului de oxigen în creier.
  Asupra tenului are efect anti-rid, reduce roșeata și inflamațiile, lasă pielea fină și catifelată iar un lucru foarte important reduce cearcanele !! Atunci când veți aplica masca, nu uitați zona de sub ochi!
  Mierea – curata porii, hidratează, efect antiacneic.
  Faina de ovaz – hidratează, anti-acneic, ajută în cazul mâncărimilor și iritațiilor (aveți pe blog un post special cu masca de ovăz în care găsiți toate efectele acesteia asupra tenului)
  Laptele de migdale – hidratează pielea în profunzime
  Uleiul de avocado – anti-aging, hidratează, ajutor nemaipomenint pentru tenul cu imperfecțiuni
Mi-a fost teamă, trebuie sa recunosc, înainte de aplicare pentru că nu știam dacă după curățarea tenului voi rămâne cu acea tentă gălbuie despre care toată lumea vorbește.
NU am avut nicio problemă și asta probabil pentru că mi-am luat câteva măsuri de precauție: nu am adăugat o cantitate foarte mare de turmeric în comparație cu celelte ingrediente, am amestecat turmericul cu o cantitate de lapte de migdale iar mierea a constituit 50% din proporțiile măștii. Ingredientele se amestecă până când se formează o pasta omogena!! și abia atunci este aplicată pe față. Se lasă să acționeze 7-10 minute și apoi se îndepartează cu apă calduță.
Culoarea măștii va creste în intensitate odată cu trecea minutelor, așa că nu așteptă prea mult pentru a nu avea rezultate neplăcute.
Textura măștii va trebui să arate ca în imaginea de mai jos.

andreea_turmeric_masca_farmacistuldeserviciu

Sper ca v-au ajutat sfaturile mele
  Cu drag,
  Andreea 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *