Colecția de minienciclopedii educaționale pentru copii

Secom lansează un proiect educațional pentru copii ce conține o colecție de minienciclopedii despre sănătate, este o inițiativă interesantă și educațională pentru micuții dumneavoastră, un mod natural și jucăuș prin care pot înțelege cât de importantă este sănătatea organismului nostru. Zeko, animaluțul prietenos care va fi alături de pitici îi va ghida în universul SECOMpedia®  și va fi alături de ei în lupta împotriva musafirilor nepoftiți, a musafirilor stomacului sau în descoperirea mașinăriei incredibile.

Scopul proiectului SECOMpedia®  este să ofere copiilor, prin intermediul părinților, o călătorie în universul corpului uman, să explice mecanismele de funcționare ale anumitor sisteme de organe și ce se întâmplă dacă apar anumite disfuncții la nivelul acestora. Pentru c[ perceperea corectă a propriului corp și cunoașterea proceselor care-i asigură funcționarea sunt un pas important pentru sănătate. SECOMpedia® își propune să implice copiii, astfel încât aceștia să înțeleagă nevoile corpului lor și să dezvolte un comportament responsabil față de propria sănătate.

SECOMpedia® implică în procesul de cunoaștere copiii și părinții, ultimii având un rol esențial în dezvoltarea unei relații dintre copil și sănătatea acestuia.

Colecția SECOMpedia® a fost realizată în parteneriat cu Editura Litera și include cinci minienciclopedii, cu teme distincte ce se adresează copiilor cu vârste între trei și zece ani. Enciclopediile sunt elaborate într-o manieră accesibilă, îmbină ludicul cu știința și cuprind scheme demonstrative, jocuri, teste și informații din realitatea imediată, astfel încât copilul să se identifice mai ușor cu ideile transmise.

Titlurile și informațiile cuprinse în minienciclopedii acoperă universul SISTEMULUI IMUNITAR în luptă cu musafirii nepoftiți , CREIERULUI o mașinărie incredibilă, CALCIUL, MAGNEZIUL, ZINCUL și alți prieteni ai oaselor noastrePROBIOTICELE ȘI PREBIOTICELE, supereroii stomacului meu, FIERUL, aliatul meu pentru o sănătate de fier.

Ghid în universul SECOMpedia® este Zeko, reprezentarea stilizată a unui quokka, animal cunoscut datorită zâmbetului său molipsitor, trăsătură care l-a clasat drept cel mai fericit animal din lume. Zeko este noua mascotă Secom® și va face parte din toate proiectele Secom® pentru copii.  Pe parcursul călătoriei în universul SECOMpedia®, Zeko este cel care dialoghează cu copiii, oferindu-le curiozități, dându-le sfaturi sau invitându-i la joacă.

Lucia Costea, managing partener  Secom®

SECOMpedia® este un proiect special care vine să susțină demersul de educație inițiat de Secom®. Credem că informarea reprezintă un pilon esențial pentru sănătate, iar implicarea copiilor de la vârste mici în acest proces îi poate ajuta să dezvolte un comportament responsabil față de propria sănătate. Enciclopediile pot reprezenta o resursă foarte bună la care pot apela părinții pentru a le explica copiilor de ce este bine să consume anumite alimente, ce se întâmplă atunci când sunt răciți sau pur și simplu să găsească răspunsuri pentru avalanșa de întrebări din perioada «de ce-urilor»

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.