Retinoizii, tratamentul pentru acnee și riduri

Farmacistuldeserviciu.ro Retinoizi

www.oleya.ro ingrediente naturale uleiuri esentiale vegetale  Poate că ai auzit deja… dermatologii prescriu retinoizi ca să trateze acneea, dar și ridurile. Cicatrici, dar și pete pigmentare. Aceleași molecule. Aceeași crema. Cum stă treaba? Chiar e posibil ca aceeași cremă să adreseze probleme de piele atât de diferite? E „vrajeală” sau e „pe bune”?

  În acest articol în colaborare cu farmacist.info vei afla care este știința din spatele retinoizilor și de ce sunt o armă incredibilă pentru rezolvarea unor probleme de piele complexe.

Ce sunt retinoizii?

  De când a fost aprobat primul retinoid în 1971 pentru tratamentul acneeei, aceste molecule au atins statut de superstar și au fost laudate ca fiind un panaceu universal pentru probleme de piele. Deși retinoizii nu vor fi soluția pentru absolut orice problemă dermatologică, au câteva indicații cu rezultate remarcabile dovedite.

  Retinoizii sunt derivaţi naturali şi sintetici de vitamina A şi exercită o mare varietate de efecte biologice profunde în apoptoză, embriogeneză, reproducere, influenţează funcţia de vedere, reglează inflamaţia, creşterea, diferenţierea celulelor normale şi neoplazice.

  Adresează numeroase probleme dermatologice motiv pentru care au devenit o armă de referinţă în dermatologie. În această clasă se regăsesc atât compuşi naturali, cât si molecule sintetice care au efecte biologice asemănătoare cu vitamina A. Vitamina A (retinolul) este o vitamină liposolubilă. Se găseste în alimente sub forma sa esterificată (palmitat de vitamina A). Principalele surse alimentare sunt : uleiul de peşte, untul, margarina îmbogăţită, ficatul. Vitamina A derivă din pigmenţii vegetali denumiţi carotenoizi, deci surse importante sunt vegetalele verzi sau colorate în galben, portocaliu, roşu.

Retinoizii topici în acnee

 •  Inhibă formarea şi reduce numărul de microcomedoanefarmacistuldeserviciu.ro Retinoizi
 •  Reduc numărul comedoanelor mature
 •  Reduc numărul leziunilor inflamatorii
 •  Promovează o descuamare normală a folicului epitelial
 •  Unele au activitate antiinflamatorie directă
 •  Cresc penetrarea altor medicamente
 •  Menţin în remisie acneea prin inhibarea formării microcomedoanelor, deci previn noi leziuni atunci când sunt adăugaţi în tratament încă de la debutul terapiei, retinoizii cresc considerabil viteza de vindecare a leziunilor acneice.
 • Retinoizii ţintesc microcomedonul- nucleul declanşator al comedogenezei şi al formării leziunilor acneice.

>> Pagina Urmatoare <<

5 thoughts on “Retinoizii, tratamentul pentru acnee și riduri

 1. Melania Matei says:

  Buna ziua,

  Va rog sa imi spuneti o farmacie din Romania care vinde la ora actuala crema antiacneica cu tretinoin. Eu nu am gasit niciunde.

  Multumesc

 2. cristina Tacaciu says:

  Eu am cumparat crema cu tretinoin 0,5% de la farmacia Ducfarm cu 5 lei borcanasul. Este preparata de ei intr-o baza de glicerina si expira cam in 3-4 luni, deoarece nu este intr-un ambalaj etanj.

Leave a Reply

Your email address will not be published.