Consumul regulat de apă reduce nivelul de zahăr, sodiu și grăsimi saturate din organism

Consumul de apa Pharma News

  Un nou studiu subliniază importanța consumului de apă în controlul zahărului, sodiului și grasimilor saturate din organismul nostru. Dacă luăm în considerare că două treimi din corpul nostru este alcătuit din apă, este evident că acest lichid este esențial pentru sănătatea noastră.

  Consumul de apa Farmacistuldeserviciu.roCu toate că cei mai mulți dintre noi ne procurăm lichidele necesare din consumul de apă, sucuri sau alte lichide, nu trebuie să uităm de lichidele din supe, fructe sau legume.

  Studiul a fost publicat în Journal of Human Nutrition and Dietetics și condus de Profesorul Ruopeng An, de la  Universitatea din Illinois și la care au participat 18.300 de adulți. În cadrul studiului s-a calculat cantitatea de apă pe care fiecare participant a consumat-o, indifferent de sursa de proviniență. 

  Rezultatul a fost unul surprinzător dar oarecum firesc: persoanele care au crescut consumul de apă cu una până la trei cești, zilnic, a redus aportul total de energie cu 68 -205 de calorii în fiecare zi, iar aportul de sodiu 78- 235 g zilnic. De asemenea, persoanele care au consumat mai multă apă, au scăzut nivelul de zahăr cu 5 – 18 g și cel de colesterol cu 7 – 21 g.

  Profesorul An a precizat că rezultatele au fost similare, indiferent de etnie, rasă, nivel de educație, greutate corporală sau surse de venit. Cu toate acestea, rezultatele mai bune au fost înregistrate la bărbați. Același lucru și în cazul vârstei: cei tineri au rezultate încurajotoare.

Cercetătorii încheie studiul subliniând faptul că promovarea consumului de apă este o strategie sănătoasă, indiferent de vârstă, sex sau alte criterii.

Sfatul Farmacistului

  Consumul de apă are beneficii vizibile asupra sănătății noastre, atat în interior cât și la exterior. Așadar, beți cât mai multe lichide!

Sursa: http://www.medicalnewstoday.com/

2 thoughts on “Consumul regulat de apă reduce nivelul de zahăr, sodiu și grăsimi saturate din organism

  1. Costel says:

    Da dar aveti grija la ce apa consumati …………….

    Daca doriti o apa ideala de baut si consum va rog sa nu ezitati a ma contacta . Si garantat nu ve ti regreta .

Leave a Reply

Your email address will not be published.