Dermatita atopică: Tratament dermatocosmetic cu Bioderma

Dermatita atopica afectează un procent semnificativ atât în rândul adulților (5-10%) cât și în cazul copiilor (20-35%). 

Ce este dermatita atopică?

Este o afecțiune inflamatorie care se caracterizează prin apariția mâncărimilor, senzației de uscăciune aceasta putând deveni cronică astfel făcându-și apariția bășicile care pot supura.

Copii în primul an de viață pot dezvolta această dermatită atopică, diagnosticarea fiind foarte simlă pentru mămică, apare uscăciunea pielii caracretizată prin solzi care apar pe funte, pe scalp sau pe obraji. Apar apoi mâncărimile și acestea pot fi atât de puternice încât copilul nu se poate odihni. 

Simptomele dermatitei atopice la adulți 

  • Apariția pielii foarte uscate, în special în pliurile coatelor, genunchi sau ceafă
  • Apariția solzilor pe frunte, față sau gât
  • Senzația de mâncărime non-stop

Cauzele apariției dermatitei atopice

  • Persoane care au avut cazuri de astm, febra fânului în familie
  • Sistem imunitar scăzut
  • Fumatul
  • Poluarea
  • Folosirea produselor cosmetice necorespunzătoare
  • Produse cosmetice ce conțin alcool
  • Temperaturi extreme

Tratamentul dermatitei atopice 

Încercați să nu faceți dușuri foarte calde/ fierbinți

Utilizați un produs dermatocosmetic fără parabeni care să nu conțină parfum cu efect iritant. Bioderma Atoderm Ulei de duș va curăța delicat pielea și o va feri de factorii externi. Mai multe informații puteți găsi AICI  

Experienta mea cu Uleiul de duș Atoderm: lasa pielea catifelata si hidratata, un miros placut, textura ce se aplica rapid si usor, eu foloseam Gelul de dus Atoderm de mai bine de 2 ani, il ador insa nici Uleiul nu s-a lasat mai prejos, daca ar fi sa zic un minus, ar fi acela ca Uleiul de dus nu se poate folosi pentru par, insa acum vorbim de tratamentul dermatitei iar pentru aceasta cat si pentru pielea foarte uscata este excelent!

Hidratarea este absolut necesară iar acest lucru îl poți furniza pielii tale cu ajutorul cremei Bioderma Atoderm, un produs ce va apăra tesutul cutanat de factorii externi, va regla bariera hidro-lipidică și foarte important, va împiedica pătrundere substanțelor iritante. Mai multe detalii poți găsi AICI

Protejează-ți mâinile în special în perioada răcoroasă, frigul va usca și mai tare țesutul cutanat de aceea ai nevoie de un produs intens hidratant care să protejeze și să refacă filmul hidro-lipidic. Bioderma Atoderm cremă de mâini este ideală, poți afla mai multe informații de AICI

Dacă vrei să aflii mai multe despre dermatita atopică și vrei să iei parte la noua campanie de informare BIODERMA "Realitate sau mit? O poveste Atoderm cu final fericit”, Bioderma Romania pune miturile despre dermatita atopică și îngrijirea pielii uscate, față în față cu realitatea, pe website-ul dedicat, www.pieleuscata.com.

Intra și afla cele mai actuale sfaturi ale medicilor dermatologi, recomandări pentru curaățarea blândă și îngrijirea durabilă a pielii, precum și răspunsuri la numeroase întrebări legate de îngrijirea pielii întregii familii, de la mic la mare. De asemenea, urmarește campania pe retelele de socializare și rămai aproape de pagina Facebook Bioderma, unde poți urmari, live, sesiuni de întrebări și răspunsuri cu medici specialiști dermatologi din întreaga tara.

Pentru ca ATODERM este gama de produse dermatologice destinate pielii intregii familii, website-ul www.pieleuscata.com este locul în care mămicile găsesc informatii corecte despre îngrijirea pielii celor mici. Dobordând toate miturile legate de atopie, Bioderma contribuie la diminuarea disconfortul fizic, psihic și social la care sunt supuși copiii atopici și familiile lor. Se evita, astfel, marginalizarea acestora din cauza lipsei de informare in randul comunitaților de parinți.

Cu drag,

Andreea wink

Leave a Reply

Your email address will not be published.