Care este legătura dintre consumul de lichide și sănătatea tractului urinar?
Cum poți întări sistemul imunitar în lupta sa cu infecțiile?
Care este recomandarea farmacistului în cazul diagnosticului de infecție urinară?
E de datoria mea, a Farmacistului de Serviciu să răspund la aceste întrebări, mai ales că, de data aceasta recomandarea mea are la baza o experiență proprie.
Vreau să abordez acest subiect pentru că de curând bunica mea a avut o infecție urinară destul de agresivă. Desigur, și vărsta își spune cuvântul în acest caz, iar factorii externi au o legătură extraordinară asupra apariției acesteia.
Urinările dese, senzația de usturime și durerile din zona pelviană sunt doar câteva simptome care au dus la apariția unei perioade dificile pentru întreaga familie.
Menopauza și schimbările hormonale apărute odată cu aceasta duc la apariția colonizarii bacteriilor Enterobacteriaceae în special a bacteriei Escherichia Coli fapt ce a contribuit la diagnosticul de infecție urinară pe care bunica l-a avut și care, din pacate recidiveaza și duce la nopți nedormite și stres.
Însă mă bucur că am descoperit un produs natural ce a ajutat-o și în cazul recurenței infecției urinare (aspect foarte important mai ales în cazul persoanelor mai în vărstă). Lichidele de asemenea au ajutat-o, așa că i-am făcut câteva ceaiuri și am rugat-o să se hidrateze cat mai mult.
Tu știi ce lucruri te fac să fii mai aproape de o infecție urinară? Lucrurile pe care, probabil le faci foarte des.
Din pacate femeile sunt predispuse la apariția infecției urinare mult mai des decât bărbații deoarece anatomia aparatului urinar feminin este caracterizată de dimensiunea redusă a ureterei, iar acest lucru facilitează pătrunderea agenților patogeni.
Iată care sunt lucrurile realizate de femei foarte des care pot duce la apariția infecției urinare
- Purtarea blugilor foarte strânși, aceștia nu vor lăsa pielea să respire și vor crea umiditate locală
- Lenjeria intimă poate duce la apariția infecției urinare (de preferat să fie de bumbac)
- Piscinele nedezinfectate
- Folosirea WC-urilor publice
- Schimbările hormonale date de sarcină sau intrarea la menopauză
Cu cât acordam atenție sporită acestor factori cu atât vom fi mai sănătoase, la fel va fi și aparatul nostru urinar.
Haideți să învățăm mai multe despre această infecție.
Ce este infecția urinară?
Infecția urinară reprezintă contaminarea uretrei cu o bacterie ce penetrează organele aparatului urinar.
Uretra vezica dar și tractul urinar inferior sunt cele mai vizate în cazul acestor infecții urinare.
Care sunt factorii de apariție ai infecției urinare?
- Consumul scăzut de lichide
- Imunitatea scăzută
- Diabetul
- Sexul neprotejat
- Schimbarea partenerului sexual des
- Sarcina
- Menopauza
- Disfuncțiile congenitale
- Litiaza
- Prezența sondelor urinare
Câte tipuri de infecții urinare există?
Așa cum deja ați aflat, contaminarea uretrei duce la apariția acestei infecții . Există 3 tipuri de infecții urinare:
Uretita – infecția se produce la nivelul uretrei și se caracterizează prin senzația de urinare frecventă, usturime la urinare
Cistita – bacteriile urcă în vezica urinară. Se caracterizează prin urinări frecvente, dureroase, sânge în urină, presiune și disconfort în partea inferioară a abdomenului. Poate apărea febra.
Pielonefrita – bacteriile urca până la rinichi. Rămâne senzația de urinare frecventă, apar durerile de spate, febra, frisoane, stăre de greață și vomă.
Recidiva infecțiilor urinare – atenție sporită
Un lucru important de care trebuie să țineți cont dacă vă confruntați cu această problemă, este capacitatea infecției de a reapărea, chiar dacă aceasta a fost tratată.
Diagnosticul de infecție urinară este dat exclusiv de medic după observarea rezultatului analizelor.
În cazul reapariției infecției, se va iniția un tratamentul de întreținere cu ajutorul produselor cu efect antimicrobian. Acest tratament este recomandat să se urmeze un timp îndelungat, de obicei între 3- 6 luni.
Important: În cazul recidivei ANTIBIOTICELE NU REZOLVĂ PROBLEMA.
Este recomandat să se înceapă un tratament pe bază de produse antimicrobiene care să curețe tractul urinar și care să nu atace stomacul, rinichii sau flora intestinală așa cum o fac antibioticele.
Află de ce trebuie să iei în serios recurența infecției urinare de AICI
RECOMANDAREA FARMACISTULUI
Ce recomand pacienților mei? Recomand ceea ce le-aș recomanda persoanelor dragi mie. În primul rând să se adreseze doctorului pentru stabilirea diagnosticului exact. Apoi, când bunica mea s-a confruntat cu această problemă, am ales un produs pe bază de merișor și d-manoză deoarece este o iubitoare a tratamentelor cu origini naturale.
În acest moment, există soluții în farmacii care iti pot fi de ajutor in cazul unui diagnostic de infectie urinara. Administrate corespunzător pot da rezultate rapide și eficiente. În activitatea mea de farmacist, prefer să îndrum pacienții către variantele 100% naturale.
Tratamente ce nu vor afecta stomacul sau flora intestinală.
Ce ar trebui să conțină un supliment alimentar care să poată fi inclus în tratamentul integrativ al infecțiilor urinare?
Merișor – împiedica bacteria E. coli să adere de pereții structurilor aparținând tractului urinar. Determină scăderea pH-ului urinei, ceea ce are ca efect producerea unui mediu uşor acid în care agenţi patogeni se multiplică mai greu.
D-manoza și extractul de merișor blochează agenții patogeni și le împiedică adeziunea la peretele tractului urinar, eliminandu-i astfel odată cu urina
Vitamina C – pentru întărirea capilarelor sistemului sanguin
Aceste ingrediente m-au ajutat sa iau decizia asupra suplimentului alimentar pe care l-am recomandat bunicii mele – Uro-Care de la Secom.
De ce am ales Uro-Care?
Ajută la reducerea manifestărilor infecțiilor urinare acute sau cronice bacteria E. coli (bacterie ce o avea și bunica mea)
Acest supliment alimentar conține ingredient ce blochează legatura dintre receptorii specifici de pe mucoasele tractului urinar inferior și superior si fimbrii (FimH si FimP), formațiunile filamentoase de pe suprafața bacteriei cu care aceasta se fixează pe mucose – de aici rezultând “efectul de aparare al tractului urinar”
Știți cât de mult iubesc produsele naturale, de aceea recomand administrarea produselor 100% naturale și efectuarea analizelor la minim 6 luni.
Este mult mai bine să prevenim decât să tratăm iar produsul Uro-Care de la Secom ajută în reducerea manifestărilor infecțiilor urinare, sunt deja sigură de acest lucru pentru că l-am recomandat cu drag și după incidentul bunicii altor pacienți și a funcționat!
Dacă vă confruntați cu astfel de probleme, dacă aveți nevoie de consultanță farmaceutică îmi puteți lăsa un comentariu sau un mesaj privat și vă voi răspunde în cel mai scurt timp.
PS – Produsul Uro-Care de la Secom se poate găsi în farmacii, în magazinele Secom sau pe www.secom.ro
Cu drag,
Andreea
chiar as vrea sa incerc acest supliment. in urma unor analize care arata ca sunt contaminata cu bacteria e-coli, am urmat un tratament de 10 zile cu antibiotic si ovule, insa nu am vazut roade.
cum se administreaza ?
Buna Elena, se administrează 2 comprimate pe zi. Un flacon de Uro-care ajunge pentru 15 zile de administrare.
In sarcina se poate administra ?Tocmai am terminat tratamentul cu antibiotice pt o infecție cu E coli și la 3 săptămâni au reapărut ceva simptome am făcut 3uroculturi in 3 locuri diferite 2 au ieșit negativ și una pozitivă tot pt. E coli.Eu nu as mai lua antibiotice menționez ca am luat deja 3 ture de antibiotice in ultimele 4 luni pt infecție la gat , dinți și ultima pt infecție urinară.Astept cu interes răspunsul d-voastră.
Buna ziua, aceste medicament este contraindicat femeilor insarcinate.
Avand in vedere ca sunteti insarcinata iar antibioticele au fost luate timp indelungat si pentru alte afectiuni. Recomand ca medicul dumneavoastra sa va prescrie un medicament. Numai dansul in urma analizelor si in urma controlului poate spune exact ce anume se poate administra in cazul dumneavoastra.