Pharma News: Decizie de ultimă oră a Agentiei Europene a Medicamentului cu privire la Bioparox

biaparox-in-farmacii

  Agenția Europeană a Medicamentului ne transmite printr-un comunicat de presă că toate spray-urile pe bază de fusafungină vor fi retrase de pe piața europeană.

  Această decizie a fost luată ca urmare a unui număr mare de reacții adverse, chiar decese.biaparox farmacistuldeserviciu

  Tratamentele care au fost retrase sunt sub formă  de spray-uri care au în componență fusafungină. Fusafungina este un medicament antibacterian și antiinflamator administrat ca spray bucofaringian pentru tratarea infecțiilor de căi respiratorii superioare, precum rinofaringita (guturai).

  Majoritatea reacțiilor alergice grave au apărut la scurt timp după utilizarea medicamentului și au implicat bronhospasm (contracții excesive și prelungite ale musculaturii respiratorii care determină dificultăți de respirație). În ciuda faptului că în cadrul reevaluării efectuate s-a constatat că reacțiile alergice grave sunt rare, 2/3 acestea pot pune viața în pericol, PRAC (Pharmacovigilance risk Assessment Committee)  considerând că nu s-au identificat măsuri de reducere suficientă a riscului respectiv

  În urma raportărilor reacțiilor adverse transmise de către toate statele membre UE, în cazul BIOPAROX, s-a constatat că riscurile administrării sunt mai mari decât beneficiile.

  Medicamentele care conțin fusafungină sunt pe piața europeană de 50 de ani și sunt regăsite sub diferite denumiri comerciale :

  • Bioparox
  • Locabiotal
  • Locabiosol

Am convingerea că aceste informații vă sunt de folos!cool

Cu drag,

Andreea!

Leave a Reply

Your email address will not be published.