Stare de depresie după vacanţă? Iată ce trebuie să faci

depresia-postconcediu

[edsanimate_start entry_animation_type= “fadeInLeft” entry_delay= “0” entry_duration= “0.5” entry_timing= “linear” exit_animation_type= “” exit_delay= “” exit_duration= “” exit_timing= “” animation_repeat= “1” keep= “yes” animate_on= “scroll” scroll_offset= “75” custom_css_class= “”]  În prima zi, la prima oră, la primul email pe care a trebuit să-l deschid, am realizat că trebuie să scriu nepărat despre depresia care își face apariția de după o bine-meritată vacanță.

  Săptămâna aceasta am revenit din concediu  iar impactul cu "realitatea" a fost puțin dur, poate neașteptat de dur. Am schimbat plajele, cerul albastru și palmierii, cu traficul, weekendurile lucrate și grijile de acasă. Din păcate această problemă afectează un număr ridicat de persoane, mai ales în sezonul vacanțelor de vară sau iarnă. 

[edsanimate_end] [edsanimate_start entry_animation_type= “fadeInRight” entry_delay= “0” entry_duration= “0.5” entry_timing= “linear” exit_animation_type= “” exit_delay= “” exit_duration= “” exit_timing= “” animation_repeat= “1” keep= “yes” animate_on= “scroll” scroll_offset= “40” custom_css_class= “”] Simptomedepresia-de-dupa-vacanta

  După zile întregi petrecute fără griji, organismul tău trebuie să se adapteze din nou situațiilor și sarcinelor zilnice, iar acest lucru se traduce printr-un efort destul de important. Semnele că îți este încă dor de vacanță sunt evidente:

  • Lipsa chefului în a duce la bun sfârșit sarcinile
  • Oboseală nejustificată
  • Ochi roșii
  • Lipsa concentrării
  • Sensibilitate ridicată
  • Lipsa poftei de mâncare

[edsanimate_end]

[edsanimate_start entry_animation_type= “fadeInLeft” entry_delay= “0” entry_duration= “0.5” entry_timing= “linear” exit_animation_type= “” exit_delay= “” exit_duration= “” exit_timing= “” animation_repeat= “1” keep= “yes” animate_on= “scroll” scroll_offset= “10” custom_css_class= “”] Cum îți faci revenirea din concediu mai ușoară?

  Pentru a-mi îmbunătăți tonusul și dispoziția am hotărât să nu stau cu măinile în sân și am luat măsuri. Un prieten îţi poate fi, gândirea pozitivă şi entuziasmul.

1.Programează-ți vacanța următoare

  Este cea mai potrivită soluție de a-ți schimba gândurile de la concediul abia încheiat, către o destinație nouă. Te sfătuiesc să alegi o locație complet nouă, iar entuziasmul nu trebuie să lipsească. De fapt, entuziasmul unei noi vacanțe ajuta creierul să înlocuiască amintirile vechi cu noile planuri. 

 2.Fă ordine

  Ordonează lucrurile din jurul tău, pentru a face ca noile activități să fie mai uşor de realizat. Eu am ales să fac ordine, pentru a-mi amintit cât de mult îmi place să fiu acasă,  într-un spațiu complet resetat, curat.

 3.Descarcă pozele din vacanță

  Deși la o primă vedere acest lucru poate face mai mult rău, pe mine ma ajutat mult. Este adevărat că, am avut de descărcat câteva mii, iar trecerea prin poze, sortarea acestora m-a scos puțin din starea de dor.

 4.Cadourile din vacanță

  Micile amintiri pe care le oferim prietenilor din vacanță, mai diminează din starea de anxietate, mai ales că poveștile, experiențele împărtășite, bucuria împărtășită mai ajută la starea ta de spirit. Întotdeauna mă bucură să fac cadouri prietenilor mei, aşa că împărtăşeşte o particică din vacanţa ta cu cei dragi.

5.Un weekend la munte/mareanxietatea-de-dupa-vacanta

  O zi, două la mare sau munte îți colorează starea de spirit. Îți reamintesc că avem o țară cu locuri superbe care merită revăzute.

6.Planuri noi

  Pentru  a-ți muta gândurile de la concediu, creionează planuri noi, reîncepe ceea ce de mult plănuiai, revino la un proiect drag, care îți va ține ocupată agenda zilnică. În acest fel, te concetrezi asupra lucrurilor dragi.

7.Reîncepe programul de sport

  Perioada de după vacanță este perfectă pentru programul tău de exerciții sau sală, mai ales dacă, ne gândim că, nu există concediu în care să ții cont de dietă. În orice vacanță tentațiile sunt mari, iar kilogramele în plus pot apărea, așa că, ce spui de planul de a reveni la programul tău de sală sau sport?

 Chiar am luat decizia să încep o cură de detoxifiere, pentru a fi în formă, deoarece în vacanță nu am putut să zic "nu" la nimic. devil

  După câteva zile de depresie post-vacanță aceste metode m-au ajutat, iar acum, singurul lucru la care mă găndesc este viitoarea mea vacanță, deja programată.

  Tu cum te simți după vacanță? Aștept să-mi împărtășești experința ta! [edsanimate_end]

Cu Drag,angel

Andreea!

Leave a Reply

Your email address will not be published.