Rețetă 100% naturală – Gel de Curățare (formulări pentru toate tipurile de ten)

V-am promis de ceva timp că voi posta o rețetă de Gel de Curățare pentru ten și iată că în sfârșit am reușit să o împărtășesc cu voi!

Rețeta prezentată în mini-video-ul prezentat mai jos a fost încercată de mine atât pentru ten / mâini și corp având efect extraordinar asupra pielii – catifelează, hidratează, efect antiacneic, curăță porii și cel mai important, toate acestea sunt realizate de un produs 100% natural fără parabeni, sulfați sau substanțe chimice în compoziție. 

Pentru că m-ați uimit în ceea ce privește micul meu sondaj pe care l-am realizat pe Instagram (vă muțumesc încă o dată că sunteți atât de minunate și implicate în tot ce postez pe social media) nu mă așteptam ca foarte multe dintre voi să aveți tenul uscat/sensibil, spre exemplu. Vorbesc cu multe dintre voi în mesaje private, îmi cereți sfaturi în ceea ce privesc produsele Oleya și produsele naturale însă majoritatea mi-ați spus ca aveți tenul gras, de aceea atunci când am vazut că sunteți într-un număr atât de mare cele cu tenul uscat/sensibil m-am simțit puțin prost având în vedere că rețeta de azi este pentru ten gras.

Acestea fiind spuse, timp pentru un alt mini-video nu am, așa că m-am gândit să vă prezint o rețetă pentru ten uscat dar si sensibil / matur (astfel vor fi 3 rețete în plus) modul de preparare al acestora fiind asemănător celui prezentat în video-ul de mai jos. 

Gel de curățare pentru ten uscat 

În formularea de mai jos se poate adăuga și un ulei vegetal (ex. Ulei de Caise/ Ulei de Avocado) – recomand adăugarea de maxim 20 ml a acestui ulei raportat la rețeta de mai jos!

Mare atenție, dacă optezi pentru această variantă, trebuie agitat recipientul întotdeauna înainte de utilizare.

**Recomand aplicarea uleiului vegetal după folosirea acestei retețe pentru hidratarea profundă a tenului și îndepărtarea senzației de strângere a pielii.

 

Ingredient Cantitate
Gel de Curățare 150 ml
Apă de Trandafir 50 ml
Ulei de Lemn de Trandafir 30 picături
Ulei de Lisea Cubeba 30 picături

Gel de curățare pentru ten sensibil

 

Tenul sensibil este un ten mai special, este nevoie de multă atenție în alegerea produselor folosite în rutina zilnică. Produsele 100% naturale sunt cele mai eficiente în acest caz.

După curățarea tenului cu acest gel de curățate se poate aplica un ulei vegetal (ex. Ulei de Cânepă/ Ulei de Jojoba) prin masaj circular al tenului .

Ingredient Cantitate
Gel de Curățare 150 ml
Apă de Mușețel 50 ml
Ulei de Geraniu 30 picături
Ulei de Lemn de Trandafir 30 picături

 

Gel de curățare ten matur

În cazul tenului matur recomand cu drag un ser format din uleiuri vegetale care este recomandat să fie aplicat în special seara înainte de culcare. Serul conține – Ulei Maracuja (50 ml),  Ulei Semințe Chia (25 ml), Ulei Rodie (5 ml), Ulei Zmeura (5 ml), Ulei Cătină (5 ml), Ulei Semințe morcov (15 ml) – acestea au efect antiage extraordinar și formează împreună un ser antioxidant ideal pentru acest tip de ten. 

 

Ingredient Cantitate
Gel de Curățare 150 ml
Apă de Tămâie 50 ml
Ulei de Lămâie 30 picături
Ulei de Lavandă 30 picături

 

Gel de curățare pentru ten gras 

Modul de preparare este cel prezentat mai jos, așa cum v-am spus, acesta este folosit de mine (exact această formulă) de mai bine de 2 săptămâni iar tenul meu arată foarte curat, catifelat, fără coșuri sau alte imperfecțiuni (sper și asupra pielii voastre să aibă exact același efect, la mine a fost extraordinar !!)

Pentru tenul gras recomand aplicarea unei măști de curățare de maxim 2 ori pe săptămână (unele dintre ele sunt recomandate și o dată pe săptămână – aici puteți să mă întrebați pe Instagram și putem discuta mai multe acolo) – măștile ajută eliminarea celuleor moarte de la nivelul pielii și implicit prevenția apariției coșurilor. 

Vă las mini-video-ul mai jos pentru a descoperi rețeta folosită de mine.

Gel de curățare 100% natural

Ingredientele folosite se pot achiziționa din magazinul online Oleya: 

                                            www.oleya.ro

2 thoughts on “Rețetă 100% naturală – Gel de Curățare (formulări pentru toate tipurile de ten)

Leave a Reply

Your email address will not be published.