Interviu Ruxandra Nuță, antreprenor Vinuri cu Sentimente

Optăm pentru un pahar de vin atunci când luăm cina în oraș, avem ceva de sărbătorit sau atunci când dorim să ne relaxăm acasă alături de prieteni sau iubit, în toate aceste cazuri iubirea, prietenia sau fericirea ne aduc împreună. 

Ruxandra a dorit să aducă în față aceste sentimente prin personalizare, ceea ce le face ideale atât în cazul unei aniversări, nunți, botez, cerere în căsătorie sau pur și simplu, pentru că .. #iubire, #fericire, #prietenie.

Ruxandra Nuță fondator VINURI CU SENTIMENTE a adus acest concept nou în România, un concept ce va prinde foarte bine pe piața din România, cred eu, având la bază o idee inovativă ce se poate dezolva rapid. 

“În România este foarte greu să convingi consumatorul să încerce alt tip de vin sau alt producator față de cei cu care este el obișnuit sau pur și simplu a auzit de la prieteni că acel vin e cel mai minunat. Suntem încă în momentul în care  alegem să consumam alimente și băuturi doar din prisma brand-ului puternic” – Ruxandra fondator Vinuri cu sentimente.

Sedinta foto pentru aceasta minunata colaborare a avut loc intr-unul dintre cele mai elegante si exclusiviste hoteluri din Bucuresti – Sheraton Bucharest Hotel. 

Hideți să aflăm mai multe despre antreprenoriat și să luăm puțină inspirație din acest interviu.

 

Cum a început povestea Vinuri cu Sentimente?

 

Vinuri cu Sentimente este “locul de muncă” de vis pentru mine, deoarece fac ceea ce îmi place cel mai mult. Conceptul a fost creionat acum 2 ani din dorința de a prezenta publicului un vin, însă nu doar cu dorința de a-l consuma, ci și de a-l oferi cadou drept felicitare cu diverse mesaje personalizate pentru diferite persoane dragi și ocazii. Așadar, în acest fel am creat și principalul scop al brand-ului Vinuri Cu Sentimente, transmiterea și împărtășirea sentimentelor, trăirilor prin oferirea unui vin cadou. Echipa noastră este formată din patru minți creative, mai exact două cupluri și prieteni de mai bine de două decenii ce ne-am hotărât să pornim în această călătorie împreună. Vinuri Cu Sentimente a pornit exclusiv din “dragostea” mea în exces pentru gourmet 😀

 

Care sunt provocările unui antreprenor în lumea vinului?

 

Principala provocare este reprezentată de consumator. Iar aici chiar îmi doresc să dezvolt puțin discuția referitoare la această “provocare” pe care o întâlnesc multe wine shop-uri din România. Din păcate, încă, în România este foarte greu să convingi consumatorul să încerce alt tip de vin sau alt producator față de cei cu care este el obișnuit sau pur și simplu a auzit de la prieteni că acel vin e cel mai minunat. Suntem încă în momentul în care  alegem să consumăm alimente și băuturi doar din prisma brand-ului puternic, chiar dacă acel brand nu se bucură de o calitate strălucită în comparație cu altele ce nu au devenit atât de celebre. În orice caz, deoarece fiecare dintre noi avem percepții și receptori diferiți, aromele vinului rămân unele subiective. Așadar, dragi consumatori de vin, încercați și alte soiuri/crame înainte să spuneți că nu va plac! 

 

Este greu pentru o femeie de succes într-o lume a vinului plină de bărbați?

 

În ultimii ani lucrurile s-au schimbat destul de mult în industria vinului din România. Femeile au reușit să răzbată în această lume și nu le este deloc dificil să “concureze”cu domnii. Vinuri Cu Sentimente este însă mai degrabă un concept de vin cadou personalizat , iar în cazul nostru contactul cu lumea vinurilor nu este atât de important, deoarece ne focusăm mai degrabă pe ideea de ambalare a vinului ce urmează a fi oferit cadou și experiența beneficiarului.

 

Sfatul tău și regula de aur de care trebuie să ținem toți cont atunci când dorim o îmbinare perfectă între vin și mâncare

 

Consider că nimeni nu ne poate recomanda mai bine decât propria persoană cum și ce sa asocieze. Combinația mea preferată este cea de fructe de mare și vinuri albe, minerale și foarte aromate. Pentru recomandări clare și argumentate recomand websiteul www.winefolly.com care este genial și poți găsi orice explicație folositoare pentru un consumator obișnuit de vinuri ce dorește să descopere câteva secrete ce îl vor ajuta în alegerile sale.

 

Cum iți dai seama (necunoscator fiind) că un vin nu este bun atunci când este servit? Unde trebuie să se canalizeze atenția noastră?

 

Mirosul. Nu ne dorim un vin cu miros înțepător de alcool sau  plută mucegăită. Dacă aceste “arome”sunt prezente în paharul tău, renunță la ideea degustării. 

 

Ce provocari ai intampinat in acest drum, frumos si greu, al antreprenoriatului?

 

In Romania legislatia reprezinta cea mai mare problema a unui antreprenor la inceput de drum. Lipsa de informatii si mai apoi tragerea la raspundere pentru lucruri pe care ti-e aproape imposibil sa le aflii de unul singur. 

 

 

5 intrebari rapide

 

Soiul preferat?

Tempranillo (rosu)  si Albarino (alb)

Vinul perfect trebuie sa aiba ..?

Vinul perfect petru mine: Arome intense si post-gust cat se poate de persistent.

Combinatia favorita vin-mancare?

Fructe de mare cu Albarino sau Malvasia

Top 3 vinuri favorite?

Daca ne limitam la Romania:

Cabernet Sauvignon, 7ARTS Winery

Ovas, Petro Vaselo

Syrah, 7ARTS Winery

Internationale:

Crianza, Baigorri

Blanco Fermentado, Baigorri

Cotes du Rhone Cuvee Speciale, Tardieu Laurent

Crama preferata?

Romania: 7ARTS Winery

Internationale: Baigorri, Rioja, Spania

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.