Acum câteva luni am scris despre lipsa medicamentului Sintrom din farmacii. Fiind un tratament utlizat de mulți pacienți, am încercat să fiu cât mai promptă și să vă aduc la cunoștință că farmaciile au din nou pe stoc acest medicament.
Medicamentul Sintrom – pentru ce este utilizat
Sintrom este un medicament care conţine substanţa activă numită acenocumarol. Acenocumarolulf face parte dintr-un grup de medicamente numite anticoagulante și care pot scădea capacitatea de coagulare a sângelui, ceea ce duce la prevenirea formării cheagurilor de sânge în vasele sanguine. Sintrom este utilizat pentru a preveni sau trata coagularea sângelui.
Cum acţionează?
Sintrom acţionează inhibând producerea cheagurilor de sânge. Acesta nu dizolvă cheagurile de sânge care sunt deja formate, dar poate opri mărirea acestora şi inhibă apariţia altor probleme.
După ce administrați sintrom
În timpul tratamentului cu Sintrom, vi se va cere să efectuaţi regulat analize ale sângelui, iar doza dumneavoastră va fi administrată în funcție de aceste analize.
Înainte să administrați Sintrom
Puteţi administra Sintrom numai după un consult medical. Sintrom este un medicament care se administrează numai la anumiți pacienți. Urmaţi cu atenţie toate instrucţiunile medicului și farmacistului dumneavoastră. Acestea pot diferi de informaţiile generale din acest prospect.
Nu administrați Sintrom dacă :
- sunteţi alergic (hipersensibil) la acenocumarol, la alţi derivaţi cumarinici sau la oricare
- este posibil să aveţi probleme în respectarea tratamentului (de exemplu pacienţi senili nesupravegheaţi, persoane alcoolice sau pacienţi cu tulburări mentale).
- aveţi orice boală gravă legată de sângerare (de exemplu hemofilie) sau afecţiuni ale sângelui cu predispoziţie la sângerare.
- aţi avut recent o intervenţie chirurgicală la nivelul ochiului, creierului, dinţilor sau orice altă intervenţie majoră (plămâni, prostată, uter etc.) în care aţi sângerat masiv, sau imediat
- înaintea unei intervenţii chirurgicale programată în viitor, în care se aşteaptă o sângerare importantă.
- aveţi ulcer la nivelul stomacului sau sângerări la nivelul intestinului, tractului urogenital,creierului (atac cerebral) sau plămânilor.
- aveţi o infecţie gravă sau inflamaţie la nivelul inimii.
- aveţi tensiune arterială crescută.
- aveţi boli hepatice sau renale severe.
- sunteţi gravidă sau credeţi că puteţi fi gravidă.
Dacă oricare dintre acestea se aplică în cazul dumneavoastră, informaţi medicul fără a utiliza Sintrom. Dacă credeţi că sunteţi alergic, cereţi sfatul medicului.
Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Sintrom dacă:
- aveţi o boală hepatică.
- aveţi o boală renală sau a tiroidei, aveţi tumori, infecţii, inflamaţii sau o afecţiune care influenţează absorbţia mâncării din stomac şi/sau intestine. Acest lucru poate interfera cu cantitatea de substanţă activă din sângele dumneavoastră.
- aveţi o insuficienţă cardiacă gravă.
- suferiţi de o deficienţă de proteină C sau S (tipuri de proteine cu rol în coagularea
- sângelui).
- urmează să efectuaţi o procedură în care vă poate fi afectată capacitatea de sângerare, de exemplu intervenţie chirurgicală minoră, extracţie dentară, puncţie lombară sau angiografie.
- vi se administrează medicamente prin injectare intramusculară. Deoarece injecţiile intramusculare pot determina sângerare la nivelul muşchilor, utilizarea Sintrom sau a altor medicamente similare cu aceasta trebuie evitată.
Pentru orice altfel de nelămuri, întrebați farmacistul sau medicul dumneavoastră,
Cu drag,
Andreea!