Pokemon Go: Sănătos sau dăunator ?

sanatatea-pokemon-go

  Chiar dacă nu ești un fan al Pokemon Go, nu poți trece cu vederea celebritatea de care s-a bucurat acest joc, într-un timp foarte scurt. Acest articol răspunde la întrebarea dacă acest fenomen are efecte pozitive sau negative pentru sănătatea noastră.

  În cazul în care nu ați fost în vârf de munte, sau într-un sătuc uitat de lume, ați auzit sau văzut cu siguranță discutându-se despre Pokemon Go. În doar câteva zile, poate câteva săptămâni, acest joc, inspirat din desenele animate, a devenit una din cele mai descărcate aplicații pentru smartphone.sanatatea-pokemon-go

  În cazul în care nu ați avut contact cu jocul, aceată aplicație este un free-to-play game, pentru telefon, bazat pe franciza Pokemon. Jocul încurajează utilizatorul să prindă, captureze monstruleți aflați pe o hartă care seamănă cu hărțile reale.

  Dacă e să comparăm cu alte aplicații, diferența principală este că acest joc te încurajează sa te redici de pe scaun, din pat și, folosind GPS-ul, mergi în căutarea pokemonilor cu harta-n buzunar. Un fel de cireșarii în secolul 21 :))

Bucurându-se de o asemenea popularitate, acest joc are capacitatea de a influența sanatatea publică, mai ales că, deja a fost instalat pe milioane de dispozitive.

Întrebare: afectează sau nu sănătatea?

   Beneficii

  Jocurile, în general, au tendința de a te ține lipit de canapea. Pe langă sedentarism, ochii au de suferit după multe ore de privit în televizor sau monitor. Studiile arătă că sedentarismul este asociat cu riscul crescut de diabet zaharat, bolile cardiovasculare și obezitate. Perioadele lungi de stat pe scaun , indiferent de cat de mult sport faci, au un impact grav asupra sănătății.

  Aici este marea diferență între Pokemon GO și jocurile clasicice – te încurajează să te ridici de pe canapea, să mergi în căutarea personajelor. Mai mult, acești monstruleți se găsesc, de obicei, în parcuri, zone potrivite pentru promenadă, lângă lacuri, zone cu multă verdeață. Te încurajează să mergi la plimbare mai pe scurt.

  Beneficiile unei plimbări ușoare sunt nenumărate, dacă e să comparăm cu statul în casă. Depresia se ameliorează dacă alegi să faci o plimbare, indiferent de scopul acesteia.  Mulți jucători de Pokemon Go au scris pe Twiter că jocul este singurul motiv care i-a făcut să iasă din casa, ceea ce este încurajator.

  Un alt beneficiu ar fi că descoperi locuri pe care nu le-ai mai văzut din orașul tău. Jocul încurajează descoperirea de Pokemoni în locuri interesante cum ar fi lacuri, parcuri.

  Poate fi un motiv bun de socilizare. Dacă în jocurile obișnuite discuți cu ceilalți jucători prin chat, de această dată, te poți alătura altor jucători, în cautarea monstruleților.

  Aspecte negative

  Mass media a avut grijă să raporteze incidente grave asupra sănătății ale jocului. Unele dintre știri vorbesc de incidente grave: accidente, jafuri, încălcarea proprietății.

  Principalul aspect negativ este acela al neatenției când ești în jocul Pokemon Go. Multe cazuri s-au soldat cu accidentări fix din acest motiv. Utilizatorul este mai degrabă atent la cursul jocului, decât unde calcă. Pericolul utilizării jocului atunci când șofezi. Conducătorii auto trebuie să evite să se joace în timpul șofatului, iar parcarile ilegale, staționările interzise sunt iarăși un pericol. Încălcarea proprietății sau violarea domiciliului sunt o altă problemă. Jucătorii tind să nu țină cont de grădinile oamenilor, iar pericolul este major, mai ales în țări unde posesia de arme este un lucru uzual.

Sfatul Farmacistului

  Fie ca discutăm de jocuri pe PC sau pe Smartphone, timpul petrecut cu aceste dipozitive nu trebuie să depășească 2 ore pe zi. Înceacă să-i explici copilului tău că trebuie să respecte un anumit program, iar joaca trebuie să aibă, în primul rând un caracter educativ. Indiferent de ce jocuri alegi, nu depăși granița moderației.

Cu drag, angel

Andreea!

Leave a Reply

Your email address will not be published.