În atenția pacienților care administrează Vigantoletten

Vigantoletten Farmacistuldeserviciu.ro

www.oleya.ro ingrediente naturale uleiuri esentiale vegetale      De ceva timp, produsul Vigantoletten nu se găsește în farmacii, de aceea vă ofer alternativele pentru acest produs.

  Vingantolettenul conține vitamina D3 care facilizează absorbția calciului în organism. Este utilizat ca tratament sau prevenție în cazul rahitismului, osteomalaciei datorate deficitului de vitamina D3, în tratametul osteoporozei și contribuie la absorbția ori utilizarea normala a calciului, fosforului.

  În cazul în care nu mai găsiți vigantoletten în farmacie, mai jos găsiți alternativele pentru acest medicament: 

Copii : 

EVITAL Baby guard D3  – supliment alimentar care se poate administra atât sugarilor (încă de la prima zi de viață) cât și copiilor. Vitamina d3 din acest produs este sub forma de capsulă twist-off, prin urmare nu există risc de subdozare sau oxidare a vitaminei D (PREȚ – 15.70 lei / capsule)

Administrare: 

 • Copii 0-12 luni – 1 capsulă twist-off / zi
 • Copii peste 1 an – 2 capsule twist-off/ zi

SECOM Vitamina D3  – aceasta medicament este sub formă de picături, cu gust natural de fructe – îndrăgit de copii. Se poate administra de la câteva luni până la 12 ani . Picăturile se pot administra ca atare sau asociate cu băuturi. 8 picături Vitamina D3 SECOM reprezintă 500 UI. (PREȚ – 45.90 lei conține 29.60 ml)

Administrare:

 • Copii 0 luni – 12 luni – 6 picături / zi
 • Copii 1 an- 12 ani: 8 picături / zi

ALINAN Vitamina D3 – sub formă de picături. O picătură de soluție este echivalentul a 500 UI colecalciferol. (PRET – 8.30 LEI – 10 ml soluție)

Administrare:

 • 0-12 luni – 1 picătura / zi 
 • 1-3 ani – 1-2 picături/ zi

VIGANTOIL – sub formă de picături. (PREȚ – 6.40 LEI – 10 ml soluție). O picătură Vigantol este echivalentul a 500 UI a colecalciferol. După deschidere, flaconul este recomandat să fie utilizat maxim 3 săptămâni.

    Administrare:

 • În cazul prematurilor 2 picături / zi 
 • În cazul sugarilor : 1 picătura / zi 
 • În tratamentul rahitismului și osteomalaciei: 2- 10 picături zilnic
 • Tratamentul susținerii osteoporozei : 2-6 picături/ zi (1.000 UI – 3.000 UI)
 • Profilaxia deficitului de vitamina D : 1-2 picături /zi 

În cazul în care sunteți adult și preferați administrarea de comprimate iată alternativele:unturi cosmetice naturale

SECOM Vitamina D3 – o capsulă conține 2.000 UI .Ajută la absorbția și utilizarea normală a calciului și fosforului, funcționarea normală a sistemului imunitar și menținerea sănătății sistemului osos și muscular și a dintilor. Administrare : 1 capsulă / zi (PREȚ – 37.70 lei)

DOPPEL – HERTZ Vitamina D3 1.000 UI . Administrare 1 capsulă / zi in timpul mesei. (PREȚ – 15.10 lei)

Recomandarea farmacistului cool

  EVITAL Baby Guard D3 este un produs nou pe piata din Romania. Se poate administra încă din prima zi de viață a copilului.

Avantaje:

 • capsula twist-off face administrarea mult mai usoară,
 • vitamina D3 nu se va oxida datorită datorită formulei farmaceutice 
 • nu va mai fi nevoie sa arunci flaconul dupa 3 saptamani de la deschidere pentru ca, modul de ambalare al acestui medicament nu va permite contaminarea.
 • risc de supradozare este foarte redus.

Mod de administrare: se răsuceste și se rupe capatul capsulei. După care, se toarnă conținutul direct în gurita copilului sau se poate administra cu ajutorul unei lingurite.

 

Sper să vă ajute aceste informații.laugh

Cu drag,

Andreea

8 thoughts on “În atenția pacienților care administrează Vigantoletten

 1. vivi says:

  15,7 lei o capsula de evital care e mai putin de o picatura de vigantol ce costa 6 lei 400 de picaturi adica 10 ml…JAF CURAT!….toata gama de prezentare a vit d3 dovedeste un mercantilism extrem asupra unui produs extrem de ieftin si fix acelasi in diferite moduri d eambalare, auzi capsula twist fara s afie contaminata, ca cu ce naiba s-o contaminezi frate, lucrezi in zona contaminata de difterie sau il administrezi copilului?…

   

 2. Enache Andreea says:

  Asa este, Multumesc Ina. Cutia costa 15.60 lei am pus "/capsule" pentru ca in aceasta forma de gaseste produsul. 

  Vitamina D3 se oxideaza de aceea chiar si Vigantoletten este recomandat sa se administreze copilului max. 3 saptamani de la deschiderea flaconului. produsul poate suferi diverse schimbari in contact cu factorii externi iar formularea aceasta poate fi mai sigura.

  Multa sanatate!

 3. Georgiana says:

  Bună ziua. Va rog frumos daca imi puteti răspunde ce vitamine sa ii copilului ? Are 8 ani, are toracele nedezvoltat, doctorul spune ca e început de rahitism. Am refuzat Vigantoletten pt ca e sintetic si m-am îndreptat spre Secom Vitamina d3. E ok? Osteocare l-ar ajuta in combinatie cu vit d3? Multumesc frumos.

Leave a Reply

Your email address will not be published.