Pregătește-ți tenul pentru primavară: Masca cu spirulină

Masca

   Cum primăvara ne amăgește, m-am hotărât să fac ceva cu tenul meu, până când se va instala definitiv. Trebuie să asortez rochiile și îmbrăcămintea lejeră cu un ten de invidiat. Așa că, am prins putin timp liber și am preparat o mască specială, care imi va ajuta tenul să-și recapete strălucirea.
  Una dintre măștile mele preferate este cea cu spirulina, așa că nu m-am putut abține să nu aleg spirulina ca ingredient princial. Ca masca să fie completă, am ales să aibă în compoziție antioxidanți, așa că am adaugat o tabletă care conține Seleniu, Zinc,Vitamina A, C, E si B6 – pe  scurt Selezin ACE.

Preparare Masca cu Spirulinafarmacistul de serviciu masca cu spirulina

  Spirulina și tableta de antioxidanți au fost pisate cu ajutorul unui pistil în mojar. Următorul pas a fost să adaug:

  • câteva picături de ulei de cătină pentru a ajuta sintetizarea colagenului în celule,
  • ulei de avocado pentru efectului lui regenerant, antiage și restructurant  
  • ulei de Monoi de Tahiti ( pe care il ador), are un miros de care te vei îndrăgosti instantaneu.
  • pentru că mi-au apărut niște coșuri nu foarte prietenoase, am ales să adaug și soluția de Acid salicilic 2% în mască

 Amestecul obținut l-am lăsat să acționeze 10 minute după care am îndepărtat masca cu apă calduță. Pielea a ramas curată, lumioasă și catifelată iar porii nu erau încarcați. După îndepărtarea acesteia am aplicat din nou soluția de acid salicilic cu ajutorul unei dischete demachiante lăsând să acționeze.
Masca se poate folosi o dată pe săptămână. 

Beneficii Masca cu spirulinaGhidul complet Farmacistul de serviciu

 Acidul salicilic 2 % Spray reechilibrează flora cutanată, îndepărtează impuritățile, celulele epidermice devitalizate și excesul de sebum de la suprafața pielii. Deasemenea, această soluție minune pe care am descoperit-o recent, reduce blocarea porilor și apariția imperfecțiunilor specifice acneei. Prin urmare, previne apariția altor coșuri având proprietatea de a sigila foliculul pilos. Are efect exfoliant și susține regenerarea cutanată și optimizează acțiunea tratamentelor de corectare a pigmentării ( uleiul de migdale te apoate ajuta în uniformizarea pigmentării cutanate).
  Dacă pielea devine deshidratată în urma folosirii Acidului salicilic recomand să se folosească o cremă hidratantă sau un ulei intens hidratant și chiar reducerea frecvenței folosirii produsului la o aplicare pe zi sau o aplicare la 2 zile.
Se recomandă limitarea expunerii la soare pe perioada folosirii acestui produs și o saptămână după încetarea folosirii produsului.
  Uleiul de avocado, este unul dintre uleiurile mele preferate pentru că este intens hidratant și ajută regenerarea cutanată. Acestea sunt doar câteva dintre proprietățile uleiului de avocado și mai pot adăuga efectul puternic emolient, uniformizează pigmentarile cutanate, ajută la sintetizarea colagenului și elastinei, efect de regenerare, restructurant și foarte important, reduce îmbătrânirea prematură. Ce iți poți dori mai mult de atât de la un ulei?
In formula Life-flo se găsește și vitamina E, antioxidant și conservant natural iar cantitatea este perfectă pentru a-l folosi atât pentru măști cât și pentru păr, cuticule sau unghii.
  Uleiul de cătină ajută în diminuarea ridurilor fine, stimulează sintetizarea colagenului în celule, crește rata de înlocuire a celulelor epidermice, deasemenea, contribuie la calmarea pielii prin reducerea stresului oxidativ.
 Uleiul Monoi de Tahiti ajută la regenerarea celulară, este un ulei puternic hidratant cu un miros extraordinar de care m-am îndrăgostit de la prima aplicare.

Vitamina C reface fibrele de colagen, având un efect puternic antioxidant acesta formează un scut care ajută pielea să lupte împotriva radicalilor liberi.

Vitamina A și E prezintă efect antioxidant, ajută lupta împotriva imperfecțiunilor pielii și au efect ati-age.

Zincul ajută scaderea secretiei de sebum și elimină reacția inflamatoare care duce la apariția coșurilor, efect antioxidant și anti-îmbătrânire.

Seleniu aduce un plus elasticității pielii, elimină efectele radiatiilor ultraviolete și este foarte benefic în cazul arsurilor solare.

Dacă doriți să încercați alte măști, citiți articolul despre Masca cu Usturoi sau Masca Muștar sau 3 Măști pentru acnee.

Aștept părerile voastre, devil

Cu drag, 

Andreea!

Leave a Reply

Your email address will not be published.