6 pasi pentru a avea o piele sanatoasa si hidratata in sezonul rece

În sezonul rece trebuie să acordăm o atenție sporită pielii noastre, riscul de uscarea și crăpare a pielii este major dar ce ai spune dacă îți dau câteva ponturi astfel încât iarna să nu mai fie unul dintre dușmanii tăi în acest sezon?

Tenul tău este cel care suferă în această perioadă, mâinile le putem proteja cu mânușile, urechile și gâtul cu diverse accesorii însă tenul are nevoie de produse care să îl ajute să se regenereze, să îl mențină hidratat.

 

Am ales să împart cu voi 6 pași rapizi și ușori de a-ți proteja pielea tenului în sezonul rece.

  1. Folosește uleiuri potrivite pentru tipul tău de ten

 

Uleiurile au proprietăți extraordinare asupra pielii, ajută regenerarea țesutului, stimulează producerea de celule noi, au efect antioxidant și sunt hidratante. Alege uleiul vegetal în funcție de tipul tenului tău după tabelul de mai jos

Ten gras Ten uscat Ten sensibil
Ulei Kukui Ulei Marula Ulei Caise
Ulei Tamanu Ulei Argan Ulei Avocado
Ulei Semințe de struguri Ulei Baobab Ulei Orez
Ulei Ceai verde (Camelia) Ulei Maracuja Ulei Vanilie
Ulei Vanilie Ulei Cânepă Ulei Germeni de grâu
Ulei Cafea verde Ulei Luminița serii Ulei Susan
Ulei Susan Ulei Macadamia Ulei Tamanu

Alege asocierea cu uleiuri ce au un puternic efect antioxidant pentru a ajuta pielea să lupte cu factorii externi, stimulează producerea de colagen, protejează și hidratează – uleiul de Zmeură, Uleiul de Rodie, Uleiul de Cătină.

Daca dorești o formulare de ser hidratant, antioxidant, care ajută creșterea sintezei de colagen de la nivelul pielii, iată o recomandare din partea mea: ulei vanilie 50 ml, ulei marula 30 ml, ulei cătină 2 ml, ulei rodie 5 ml, ulei zmeură 5 ml la aceste uleiuri vegetale poți adăuga un ulei esențial – recomandarea este uleiul esențial de geraniu – 20 picături, acesta va avea efect antirid dar în același timp te va relaxa instant cu aroma sa unică.

 

  1. Exfolierea ajută la menținerea pielii sănătoase

Alege săptămânal să faci acest proces rapid dar de mare efect asupra pielii tale. Va elimina celulele moarte de la nivelul pielii, va curăța porii și va ajuta produsele aplicate după exfoliere să penetreze mai bine și implicit să îți facă efectul mai rapid.

Sfat – atunci când formulezi o mască exfoliantă stai departe de cojile sau sâmburii de fructe, tenul este sensibil în această perioadă și dorim o exfoliere blândă și eficientă.  Exfolianții abrazivi vor elimina uleiurile naturale ce se găsesc la suprafața pielii și pot provoca iritații.

Iată AICI una dintre formulările mele preferate care ajută la exfoliere și relaxare. 

 

  1. Hidratează-ți corpul și pielea

Studiile arată că în perioada rece nu ne hidratăm atât de mult, senzația de sete nu apare atât de des pe parcursul unei zile. Organismul are nevoie de apa, iar atunci când stați într-o cameră fără umiditate și în care este cald organismul va elimina apa. Sfatul este să beți regulat apă și să evitați cafeaua, va deshidrata și mai mult.

 

  1. Nu curăța pielea cu apă fierbinte

Curățarea tenului și corpului cu apă fierbinte este una dintre cauzele majore de apariție a pielii uscate, crăpate, sensibile.

Indiferent de proprietățile uleiurilor naturale folosite, acest obicei va contramanda toate avantajele acestor produse deaorece afectează bariera lipidică. Bariera lipidică deteriorată duce la apariția inflamațiilor, iritațiilor chiar a izbucnirii coșurilor din cauză că pielea produce mai mult sebum pentru a compensa lipsa de uleiuri naturale sintetizate la nivelul pielii.

În privința curățării pielii corpului alege un săpun/gel de duș care să nu conțină SLS, parabeni, detergenți sau conservanți cu efect cancerigen.

Sfat – curăță cu ajutorul ape călduțe, folosește un exfoliant blând și aplică un produs antioxidant și puternic hidratant după exfoliere.

 

  1. Încearcă să elimini stresul din viața ta

Pielea ta simte imediat dezechilibrele de orice fel din organismul tău astfel eliminarea stresului din viața cotidiană reprezintă un pas important în sănătatea pielii tale.

Poate te intrebi, cum oare dăunează stresul pielea noastră?

Stresul va scade sinteza de colagen de la nivel celular, implicit apar ridurile și fermitatea pielii scade.

Sportul ajută la menținerea sănătoasă a pielii, prin transpirație elimini toxinele și în același timp, ții stresul la distanță. Yoga este de asemenea o variantă excelentă.

 

    1. Lipsa umidității în cameră poate duce la apariția iritațiilor de la nivelul pielii

 


Alege un umidificator de cameră sau un vaporizator care are efect de umidifiere a aerului din încăpere  (într-un procent mai mic) și ajută la curățarea acestuia pe lângă această proprietate te va ajuta să ai aromaterapia direct la tine acasă, alege uleiurile esențiale care te ajută să te relaxezi, să ai un somn mai odihnitor sau care te ajuta să respiri mai bine. Găsești AICI mai multe detalii.

Leave a Reply

Your email address will not be published.