Pharma News: În atenția pacienților care administrează Bonviva

unde-gasesc-bonviva

  Medicamentul Bonviva, utilizat în tratamentul profilaxiei osteoporozei post-menopauza, nu se mai găsește în farmacii. Substanța activă a acestui tratament este acidul ibandronic, care, după absorbție, se leagă de os si apoi este eliminată de organism prin urină (aprox. 50-60% din doza absorbită).

  Reamintesc că Bonviva se eliberează numai pe bază de prescripție medicală, după realizarea unor analize amănunțite. Concentrația este oferită de medicul dumneavoastră în funcție de rezultatul analizelor.

Deasemenea, pacienții trebuiesc să administreze și doze de calciu și vitamina D în cazul în care nu asimilează aportul necesar din alimentație.

Medicamente care au aceeași substanță activă:

Acid ibandronic produs de diverse firme: Alvogen, Teva, Sandoz

Unii medici prescriu alte substanțe active care au același, efect cum ar fi:

Actonel 35 mg, 75 mg substanță activă: acidum risedronicum. Administrarea se face de două ori pe lună, zilele trebuiesc alese consecutiv (ex. 1- 2 mai sau 15-16 mai). Luna viitoare administrați în același zile ambele medicamente. 

  Important! Administrarea se face în poziție verticală pentru a evita senzația de arsură din capul pieptului. Administrarea se va face cu apă plată, o cantitate însemnată. Nu vă întindeți la orizontală cel puțin 30 minute.

Osseor cu substanță activă ranelat de strontiu, medicamentul  sub formă de plicuri iar ca administrare : 1 plic/ zi 

  Important! Trebuie administrat la distanță de 2 h de consumul de alimente cum ar fi lactate sau suplimente cu calciu.

Fosamax cu substanță activă alendronat sodic. Administrarea se va face cu apă plată și la distanță de consumul de alimente pentru ca pot interfera cu absorbția acestui medicament. După administrare, cel puțin 30 de minute pacientul nu trebuie să stea întins în pat. După administrarea produsului fosamax este bine ca pacientul să nu mai administreze niciun fel de medicament sau alimente timp de minim 30 de minute.

  În cazul în care medicul recomandă să se administreze pe lângă un astfel de tratament și suplimente alimentare cu Calciu și Vitamina D3 aveți câteva exemple mai jos

  • Calciu + Vitamina D3 1000 mg ADDITIVA – administrare 1 plic / zi PREȚ 23 lei
  • Calciu + Vitamina D3 SUN WAVE 500 mg – administrare 1 cp eff/zi PREȚ 15 lei
  • Calciu + D3 Doppel Hertz 600 mg – administrare 1 cp/ zi PREȚ 16 lei
  • Calciu + D3 + Biotină + Ac. folic Doppel hertz – administrare 1cp/zi PREȚ 24 lei (acesta ajută atât pentru sănătatea oaselor, metabolismul energetic  cât și pentru păr și unghii)

  Atunci când un medicament lipsește din farmacii, cititorii farmacistuldeserviciu.ro află primii. Încerc să vă țin la curent și să vă ofer alternativele pentru medicamentele pe care nu le găsiți. 

Cu drag,

Andreea!

5 thoughts on “Pharma News: În atenția pacienților care administrează Bonviva

  1. Ana Maria Lupu says:

    Buna ziua! Eu am in farmacie din stocurile din toamna, inainte de a se scoate de pe lista de compensare. Daca doreste cineva la liber sa ma contacteze sa-i spun in ce orase din zona Moldovei exista in lantul in care lucrez si din ce farmacie poate lua

Leave a Reply

Your email address will not be published.