Programul Săptămâna Altfel: Cum au reacționat preșcolarii la întâlnirea cu Farmacistul de Serviciu

Programul-Saptamana-altfel cu Farmacistul

  Când am fost invitată de către farmaciile Arta să iau parte la programul Săptămâna altfel, n-am stat pe gânduri și am răspuns pozitiv.

   “Săptămâna altfel” este un program susținut de Ministerul Educatiei care a ajuns la a cincea ediție. Acest program a fost creat pentru a ajuta copii să experimenteze mai multe metode de învățare, prin intermediul profesioniștilor din domenii diferite, în cazul meu, domeniul farmaceutic.saptamana altfel farmacistuldeserviciu.ro

  Convingerile mele sunt de neclintit atunci când discutăm de educație: un proces esențial, vital în viața oricărei persoane. Port o admirație sinceră celor care au ca meserie instruirea generațiilor viitoare și care lasă o amprentă adâncă asupra multor copii, încă de pe băncile grădinițelor, școlilor. Pasiunea mea pentru chimie mi-a fost oferită de profesorii mei, iar calea pe care am urmat-o în formarea mea ca om și profesionist a fost profund influențată de dascălii mei.

  Prin urmare, programul “Săptămâna altfel” este binevenit, iar posibilitatea de a sta de vorbă cu prichindeii este un vis împlinit.

  Acestea fiind spuse, “prima oprire” a fost la Școala Gimnazială Nr. 84. Deși nu mă așteptam, aveam emoții mari care, din fericire, au fost spulberate de primul copilaș care mi-a ieșit în cale cu un desen pictat special pentru “Domnișoara Farmacist”.

  Subiectele pe care le-am abordat cu micuții au fost legate de alimentația sănătoasă. Le-am povestit despre vitaminele din fructe și legume care ne ajută sa fim sănătoși și să creștem mari. Deasemenea, le-am explicat ce se întâmplă dacă nu ne spălăm pe mâini, prezetându-le igiena corectă a mâinilor și chiar am organizat un concurs  pe această temă. Am fost surprinsă cât de repede rețin informațiile și cât de atenți au fost la ce le-am explicat.

  “Prichindeii” s-au dovedit a fi surprinzător de dezghețați și nu au avut nicio problemă să iasă în față clasei, să exemplifice sau să răspundă la întrebări. Au fost foarte activi și dețineau multe cunostiințe legate de vitamine. De exemplu, una dintre intrebarile mele a fost „ Ce vitamine conține morcovul?” iar  o fetiță mi-a răspuns rapid vitamina A. Nu știu câți dintre voi știau acest lucru la vărsta de 6 ani, pentru că eu sigur nu știam.

  La sfârșitul prezentării am primit îmbrățișari și sărutări iar asta m-a făcut să mă simt extraordinar, am petrecut o oră cu niște copii frumoși și deștepti wink.  Sper să nu uite prea curând experiența cu „Domnișoara farmacist”, deoarece eu nu o voi uita cu siguranță.

  Abia aștept să mă întâlnesc cu alții copii și sper din suflet să fiu o sursă de inspirație care să aprindă curiozități cu privire la domeniul farmaceutic.  Copii sunt viitorul, nu uitați acest lucru.

Cu drag,

Andreea!cool

Leave a Reply

Your email address will not be published.