FarmaNews: Rezistența la antibiotice face victime

Infectiile cordonului ombilical

    Statele Unite ale Americii a  înregistrat primul deces cauzat de o super infecţie cu o bacterie care nu a putut fi ucisa de antibiotice. Dupa acest incident a fost  publicat un raport pe această temă, bacteria fiind foarte rezistentă, chiar si la cel mai puternic antibiotic cunoscut.

  Persoana infectată avea 49 de ani, locuia în Pennsylvania şi a fost infectată de o formă rară a bacteriei E-coli, care, a fost rezistentă şi la Colistin, unul din cele mai puternice antibiotice folosite. Nu se ştie cum a fost infectată femeia, se cunoaste doar că nu a călătorit înafara SUA, timp de cinci luni.

  Departamentul de Sănătate din Pennsylvania, împreună cu centrele de control din Statele Unite, s-au mobilizat pentra a limita transmiterea către alte persoane a bacteriei. Se încearcă şi identificarea altor cazuri posibile de infecţie.

  Cazurile de infecţie cu bacterii rezistente sunt în creştere iar un raport sugerează că acestă afecţiune poate duce şi la deces.

  Organizaţia Mondială a Sănătăţii avertizează că această problemă este o ameninţare la adresa sănătăţii mondiale. În fiecare an, în SUA se înregistrază cel puţin 2 milioane de persoane infectate cu tipuri de bacterii împotriva cărora, antibioticele nu au efect.

În cadrul summitului G7, ţările membre au pus în discuţie această problemă şi au hotărât că lupta împotriva acestor super bacterii trebuie să se intensifice.

Cu drag,

Andreea

Leave a Reply

Your email address will not be published.