Acneea este una din cele mai grave boli cu care se confruntă tinerii, mai ales că aceasta “are grijă” să nu afecteaze doar aspectul pielii, ci “lovește” și în încrederea ta, respectul de sine, relațiile sociale. Părerile sunt împărțite când vine vorba de motivul care duce la apariția coșurilor: unii experți sunt de părere că acneea este cauzată de excesul de hormoni (de aceea apare mai ales în perioada pubertății), unele studii indică că acneea se poate transmite genetic. Alte cauze ceva mai definite pot fi sarcina, mentruația, alimentația sau folosirea unor produse dermato-cosmetice nepotrivite.
Acneea nu prezintă un pericol pentru sănătatea generală dar poate lăsa semne în urma ei. Pielea umană are pori, mici găurele, care conectează glandele sebacee de sub piele. Glandele sunt legate de pori prin mici canale numite foliculi și care produc sebum, acestea au rolul de a purta celule moarte ale pielii prin aceste mici canale către suprafață. Coșurile apar când acești foliculi sunt blocați, iar sub piele se acumulează sebum.
Informații cheie despre acnee
- Acneea este o boală de piele care implică glandele sebacee
- Acneea apare, în general, în timpul pubertății
- Aproximativ 3 sferturi dintre persoanele cu vârste între 11 și 30 de ani vor suferi de acnee la un moment dat
- Unii experți spun că principala cauză a acneei este creșterea nivelului de androgeni (hormoni)
- Această afecțiune se poate transmite și genetic
- Acneea este influențată de alimentație. Sfatul meu este să ai o dietă echilibrată în care să incluzi multe fructe și legume și în general mâncare sănătoasă. Încearcă să eviți carnea pe cât posibil, ciocolata, alcoolul, fumatul, prăjelile sau afumaturile.
În ceea ce mă privește, nu am avut niciodată probleme grave cu acneea, însă în zona obrajilor, bărbiei și a frunții îmi tot apăreau coșuri inestetice. În perioadele dereglărilor hormonale, care au loc datorită apariției menstrei, dezvoltarea acestora se intentisifică. În lupta mea împotriva coșurilor am invățat că una dintre cele mai importante strategii este să nu storci coșul. Acesta poate lăsa în urma cicatrici sau bacterii care pot infecta pielea.
De-a lungul timpului am încercat numeroase tratamente împotriva acneei, cu rezultate încurajatoare sau dezamăgitoare, unele creme chiar agravând problema. Acest drum către o piele cu mai puține imperfecțiuni a fost destul de greu, cu descurajări și provocări, dar e important să nu te dai bătută. Este demonstrat că acneea afectează, pe lângă aspectul pielii și alte lucruri importante: respectul de sine, încrederea și relațiile sociale. Pe această cale subliniez că, pentru mine, ești frumoasă, indiferent de aspectul pielii, deoarece frumusețea vine din interior.
În articol vă prezint o parte a experinței mele cu produsele care mi-au imbunătățit sănătatea tenului. Din păcate eficacitatea produselor dermato-cosmetice țin de particularitățile fiecărui individ pentru că, evident, suntem diferiți. Aceste produse se pot potrivi pentru unumit tip de ten, iar pentru a avea rezultatele pe care le cauți, sfatul meu este să nu renunți, cercetează, citește, încearcă, undeva există o cremă pentru fiecare.
Ce creme folosesc împotriva imperfecțiunilor tenului?
1.Effaclair Duo – La Roche Posay
Ce spune eticheta
Produsul are efect antibacterian si purificator. Acesta ajută în reducerea imperfecțiunilor, însă lucrează și la corectarea petelor post-acnee.
Pentru că semnele post-acnee sunt de un real interes pentru voi și am primit foarte multe întrebări legate de acestea, vreau să vă povestesc puțin despre ele. Apariția petelor post-acnee este dată de descarcarea melaninei la nivelul coșurilor în momentul apariției inflamației. Melanina este o substanță pigmentară care este prezentă atât în păr și piele cât și în membranele ochiului, aceasta determinând și culoarea irisului.
[vc_column width=”1/1″][vc_video link=”https://youtu.be/ogmG6At-TW0″ align=”right”][/vc_column][vc_column][vc_column_text]
În cazul în care punctele negre sunt o problemă pentru voi, Effaclair Duo le-a eliminat pe ale mele.
La Roche Posay spune că este o cremă non-comedogenică (nu închide porii ce pot duce la apriția punctelor negre), făra parabeni si hipoalergenic. Conține acid salicylic (curață porii), PROCERAD principal substanță din Effaclair Duo, care este o ceramidă care acționează în prevenirea semnelor post-acneice, Pirocton olamina (combate proliferarea celulară) și alte substanțe care te ajută în lupta împotriva acneei.
Ce a făcut pentru mine
Experiența mea cu Effaclair Duo :
√ Foarte eficient √ Textură bună, se absoarbe repede în piele √ A diminuat petele post-acnee √ A diminuat apariția coșurilor X Usucă puțin pielea dacă ai o piele sensibilă X După folosire timp îndelungat am simțit că nu și-a mai facut efectul atât de bine X Nu se poate folosi ca bază de machiaj
2.Bioderma Sebium H2O (apă micelară)
Ce spune eticheta
Apă micelară cu o formulă special concepută pentru tenul gras sau mixt, ajută la îndepărtarea machiajului și curățarea tenului în profunzime scăzând secreția de sebum. Produsul conține: Fluidactiv complex brevetat (care corectează secreția de sebium), Sulfat de Cupru și Gluconat de Zinc (agenți de purificare).
Ce a făcut pentru mine
√ Mi-a curățat perfect tenul
√ Secreția de sebum a fost vizibil scăzută
√ O folosesc cu success și înainte de aplicarea machiajului și la demachiere
X Mi-a uscat puțin pielea în zona buzelor, am folosit o cremă de hidratare pentru a hidrata pielea
[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/1″][vc_video link=”https://youtu.be/T2dC_10mJUE” align=”right”][/vc_column][vc_column][vc_column_text]
3.Bioderma Ser de noapte
Ce spune eticheta
Cel de-al treilea produs pe care vi-l recomand este folosit pentru eliminarea imperfecțiunilor persistente, scăderea secreției de sebum, prevenirea acneei – obturând porii, redă textura naturală pielii având și un efect de peeling, uniformizând textura tenului vizibil
Produsul conține: Fluidactiv complex brevetat (corectează secreția de sebum), D-Panthenol ce ajută la calmarea pielii, acid glicolic (unifromizează imperfecțiunile) deasemenea Bioderma Sebium Ser contine si o substanta care ajuta celelalte componente sa penetreze pielea mai bine. (personal, folosesc si acidul salicilic pentru un astfel de efect)
Ce a făcut pentru mine
√ Mi-a scăzut secreția de sebum
√ Coșurile sunt vizibil diminuate
√ Pielea este netezită
√ Tenul este vizibil curat și uniformizat
√ O folosesc și ca bază de machiaj
√ Mi-a oferit luminozitate pielii
X Poate usca puțin pielea în jurul buzelor de aceea este de preferat să se aplice cantități foarte mici sau deloc (dacă nu aveți probleme în acea zonă)
[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/1″][vc_video link=”https://youtu.be/VCuYDs378x8″ align=”right”][/vc_column][vc_column][vc_column_text]
4.Secom: Acid salicylic 2 % spray
Ce spune eticheta
Acest spray este un alt produs pe care îl folosesc cu drag mai ales că elimină secreția de sebum, reduce apariția imperfecțiunilor, ce sunt specifice acneei , susține regenerarea pielii promovând reepitelizarea acesteia, îndepărtează impuritățile, însă cel mai important este efectul antibacterian care dizolvă stratul de keratină crescând astfel permeabilitatea cutanată și acțiunea produselor aplicate ulterior.
Produsul conține: Ulei de Tea Tree, Mentă și Camfor (curață pielea și scade secreția de sebum), Argint coloidal (reduce acțiunea microorganismelor de la nivelul pielii), L-arginina (ajută la refacerea și regenerarea pielii).
Ce a făcut pentru mine
√ A scăzut secreția de sebum √ Semnele post acnee s-au mai diminuat √ Efect răcoritor la aplicare √ Pielea se simte curată și reimprospatată cu efect imediat √ Întotdeauna îl aplic înainte de Sebium Ser pentru un efect crescut X Poate usca pielea, folosește o cremă hidratantă sau scade numărul de aplicări dacă îl folosești mai mult de o dată/zi
Dragii mei,
Una din armele mele secrete împotriva acneei și a altor imperfecțiuni de toate felurile, este optimismul și răbdarea. Chiar dacă nu toate cremele au efectele pe care le așteptați, nu abandonați. Frumusețea persoanelor de lângă noi vine în primul rând din interior.
[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/1″][vc_video link=”https://youtu.be/zTfuG1B6nhY”][/vc_column][vc_column][vc_column_text]
Cu drag,
Andreea!
Foarte utile sfaturile tale 🙂 unele din produse le folosesc si eu si m-au ajutat din pacate la mine pb e un pic mai grava de multe ori apar monstruleti f adanci in piele si inflamati asa ca dieta alimentara e f imp , incerc sa renunt la lactate care le agraveaza si sa mananc f multe mancaruri raw , iar apa cat se poate de multa !! Pupici si un weekend frumos xx
Si eu la fel, incerc sa mananc cat mai sanatos, fara zahar, carne si lactate. Dieta aceasta sanatoasa impreuna cu produsele pe care vi le-am aratat m-au ajutat enorm in lupta cu acneea. Deasemenea, fac din cand in cand cateva sedinte de curatare a tenului (dermatolog sau salon) si in fiecare saptamana imi aplic masti naturale pe ten.
Ma bucur enorm ca sfaturile mele ajuta.
Te pup si eu Carmen, weekend frumos!
Te imbratisez cu drag,
Andreea
Buna!Ti-am lasat un mesaj pe privat pe Instagram.M-as bucura daca mi-ai raspunde.
Buna Andreea! Am probleme cu cosurile dar si cu petele si cicatricile lasate de cosurile rupte de mine pe care nu le suport si cum apare unul il si sparg. Am si puncte mai ales pe nas. Ce produse imi recomanzi sa folosesc? Ai putea sa imi recomanzi si un fond de ten bun, eu am tenul alb si greu mi se potriveste culoarea mai ales la cele din farmacii. Multumesc mult!
Am si puncte negre mai ales pe nas.